Βασίλης Λεβέντης: Δεν φεύγω!

Βασίλης Λεβέντης: Δεν φεύγω!

«Δεν φεύγω, δεν παραιτούμαι»! Το σαφέστατο αυτό μήνυμα στέλνει ο Β. Λεβέντης προς κάθε κατεύθυνση, ως απάντηση προς όλους όσους –εντός και εκτός κόμματος– τον παροτρύνουν (πιέζουν) να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων και να παραδώσει τα ηνία σε στέλεχος από τη νεότερη γενιά.

Μιλώντας στο Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» υπογράμμισε την απόφασή του να παραμείνει πολιτικά ενεργός, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να παραδώσει την αρχηγία του κόμματος στον θετό γιο του Μ. Γεωργιάδη. Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ακόμη ότι προεκλογικά δέ­χθηκε ασφυκτικές πιέσεις (έως και απειλές) από πρέσβεις συγκεκριμένων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία), που του ζητούσαν να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαφορετικά θα υπήρχαν συνέπειες.

Σε κάθε ευκαιρία ο κ. Λεβέντης τονίζει την πρόθεσή του να ηγηθεί της Ένωσης Κεντρώων στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν, παρά το γεγονός ότι μετά την αποτυχία στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου η Ένωση Κεντρώων έχει μπει σε τροχιά αποδιάρθρωσης και πλήρους διάλυσης. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θεωρεί ότι την επόμενη φορά θα καταφέρει να πιάσει το όριο για την είσοδο στη Βουλή. Όλα αυτά κόντρα στους αριθμούς, που δείχνουν την «πολιτική εξαέρωση» του κόμματος, αλλά και στις εισηγήσεις, σύμφωνα με τις οποίες «ο κύκλος έκλεισε» και «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».

Στελέχη του κόμματος, όσα έχουν απομείνει δηλαδή, λένε ότι ο κ. Λεβέντης δείχνει να μην έχει
α­ντιληφθεί τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα και αποδίδουν την επιμονή του να παραμείνει ενεργός σε πολιτικό πείσμα, που «δεν τον αφήνει να δει καθαρά τα πράγματα», όπως σημειώνουν. Από την πλευρά του ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει ακόμη και αν μείνει μόνος του, όπως ακριβώς έκανε τα πολλά χρόνια που η Ένωση Κεντρώων ήταν εκτός Βουλής. Θεωρεί ότι η παρουσία του κόμματος και του ίδιου στη Βουλή τελείωσε πρόωρα και… άδοξα και ότι η επιστροφή του στα έδρανα θα συνιστά πολιτική δικαίωση!


Σχολιάστε εδώ