Νίκησε τον ιό Έμπολα ένας έλληνας επιστήμονας

Νίκησε τον ιό Έμπολα ένας έλληνας επιστήμονας

Όπου Γης ένας τουλάχιστον Έλληνας θα είναι εκεί. Πίσω από την «ελπιδοφόρο θεραπεία για τη νόσο Έμπολα» βρίσκεται ένας ελληνας επιστήμονας, ο δρ Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας, Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογικών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron.

Πίσω από την κλινική μελέτη «PALM» είναι η ομάδα του έλληνα επιστήμονα. Η θεραπεία που ανέπτυξαν με το όνομα «RENG-EB3» είχε τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα που η κλινική μελέτη διακόπηκε προκειμένου το φάρμακο να διατεθεί σύντομα στους ασθενείς. Και όπως δήλωσε ο κ. Κυρατσούς: «Η κλινική δοκιμή έγινε σε άτομα που ήδη έχουν μολυνθεί από τον ιό και μετρούσαν επιβίωση ένα μήνα μετά τη χορήγηση του φαρμάκου».

Το Κονγκό ζει τη δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία της Ιστορίας με πολλούς νεκρούς, που ξεπέρασαν τον τελευταίο χρόνο τους 1.900 από τον ιό Έμπολα.

Το περιοδικό «Business Insider» συμπεριέλαβε τον δρα Χρήστο Κυρατσού στους 30 «ηγέτες» που μεταμορφώνουν το μέλλον των υπηρεσιών Υγείας παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι είναι απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα πάντα το ίδιο: Στο κάθε παιδί, στον κάθε νέο στο χέρι του είναι να καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό αυτό που θέλει, αυτό που ονειρεύεται. Αρκεί να παλέψει, να πιστέψει στον εαυτό του. Και να ξέρει ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Το κερδίζεις με τον αγώνα, μπορείς να κόψεις κι εσύ το νήμα…

Φωτο: ekirikas


Σχολιάστε εδώ