Μας πήραν χαμπάρι…

Μας πήραν χαμπάρι…

Παρελθόν αποτελεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της μονίμου αντιπροσώπου στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Αντωνοπούλου «αποκαταστάθηκε» σε αυτήν τη θέση μετά την παραίτησή της από αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, όταν αποκαλύφθηκε ότι εισέπραττε επίδομα ενοικίου, παρά το γεγονός ότι το «πόθεν έσχες» της έδειχνε ότι δεν είχε ανάγκη από τέτοιο επίδομα. Το θέμα που τίθεται και πάλι είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις επιλέγουν τους εκπροσώπους της χώρας σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και φορείς.

Να θυμίσουμε τον Χρήστο Παπουτσή, που τοποθετήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Παγκόσμια Τράπεζα, για να απαλλαγεί από έναν επίδοξο εσωκομματικό «δελφίνο», ενώ στον ΟΟΣΑ είχε τοποθετήσει ο κ. Σαμαράς τον επίσης στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Βαγγέλη Παπαχρήστο, και πάει λέγοντας… Α! Κάπου είχε «χωθεί» και η Μπιρμπίλη…


Δημοσιεύθηκε, με ισχύ από την 26η Αυγούστου, η απόφαση τοποθέτησης του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ, αφού προηγουμένως ορίσθηκε πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, ώστε να ξεπερασθεί και το τυπικό κώλυμα που υπήρχε.

[email protected]

Φωτό: enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ