Γερμανικοί ύμνοι για Μητσοτάκη

Η αλλαγή (βελτίωση) της εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, μετά τις εκλογές του Ιουλίου, αποτυπώνεται στα άρθρα μεγάλων ξένων ΜΜΕ. «Η Ελλάδα αναδύεται όπως ο φοίνικας από τη στάχτη», ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος άρθρου της γερμανικής «Die Welt», με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

«Η χειρότερη περίοδος της κρίσης χρέους έχει περάσει και η ανησυχία για την τύχη της Αθήνας έχει καταλαγιάσει», γράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Και όχι μόνον αυτό, η Ελλάδα έχει στο μεταξύ γίνει η κρυφή επιθυμία των επενδυτών».

Ακόμη, χαρακτηρίζει «κρίσιμη αφετηρία» ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την κατάργηση των capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου. Επισημαίνει ακόμη την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η κυβέρνηση τις πρώτες εβδομάδες μετά τις εκλογές και τονίζει: «Ο Μητσοτάκης θέλει να επιτύχει μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης από τις ιδιωτικοποιήσεις, έναν τομέα που η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτο».

Σε δηλώσεις του στην «Die Welt», ο Νίκολας Ροτ, του ελβετικού τραπεζικού ομίλου REYL, αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν ξεπέρασε μεν τον κίνδυνο, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι διαθέτει ένα συνεκτικό σχέδιο και δείχνει αποφασισμένη να το επιβάλει».


Σχολιάστε εδώ