Προβοκάτσια στα Εξάρχεια φοβούνται στο Μαξίμου

Προβοκάτσια στα Εξάρχεια φοβούνται στο Μαξίμου

«Προβοκάτσια» με… απρό­βλεπτες συνέπειες φοβούνται στην κυβέρνηση, με αφορμή τις συντονισμένες (μεθοδευμένες) προσπάθειες της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη των εστιών πα­ρανομίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Δραστηριό­τητα που έχει –όπως προκύπτει από διάφορες ενδείξεις– ενοχλήσει διάφορες ομάδες που κινούνται πέριξ και στα ενδότερα των Εξαρχείων.

Στα ηγετικά κλιμάκια της Αστυνομίας αλλά και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αξιολογούνται με μεγάλη προσοχή διάφορα απειλητικά μηνύματα, είτε με τη μορφή δημόσιων ανακοινώσεων είτε μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο και τα social media. Μηνύματα που κάνουν λόγο για αντίποινα εναντίον των αστυνομικών, αλλά και ακόμη και το ενδεχόμενο «να θρηνήσουμε νεκρούς».

Μέλος του «Ρουβίκωνα» με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποιούσε ότι αν η Αστυνομία μπει στον χώρο του κινηματογράφου «Βoξ» θα υπάρξουν πολλαπλά χτυπήματα από την οργάνωση ή από άλλες αναρχικές ομάδες που έχουν ως έδρα τα Εξάρχεια.

Στην Κατεχάκη εκτιμούν ότι αυτό το κλίμα έντασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή των Εξαρχείων μπορεί να εκμεταλλευτούν κάποιοι κύκλοι και να προκαλέσουν ένα σοβαρό (δραματικό ίσως) επεισόδιο. Κάτι που μπορούσε να λειτουργήσει ως σπίθα για έναν κύκλο αντιδράσεων (διαδηλώσεων) και αναταραχής. Για τον λόγο αυτό και οι αστυνομικοί, όσο και οι επικεφαλής τους, που μετέχουν στις επιχειρήσεις, έχουν σαφείς οδηγίες ως προς το τι «πρέπει» και τι «δεν πρέπει».

Παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, κανείς δεν ξεχνά ότι τα δραματικά επεισόδια του 2008 ξεκίνησαν από την αψυχολόγητη ενέργεια του αστυνομικού Κορκονέα, ο οποίος πυροβόλησε τον Αλ. Γρηγορόπουλο.


Σχολιάστε εδώ