Β. Κορκίδης: «Επενδυτικό προσκλητήριο του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ»
…Στη πρώτη του ΔΕΘ ως Πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει το επιχειρείν με οικονομικά κίνητρα και κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να ανταποκριθεί στο επενδυτικό προσκλητήριο της κυβέρνησης, με το σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους και παντού» αναφέρει με δηλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουεγού στην 84η ΔΕΘ.
«Ζήτησε κοινωνική εταιρική ευθύνη και δεσμευσεις από τις επιχειρήσεις να τηρούν τους νόμους, να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και να φροντίζουν τους εργαζόμενους. Στο μέτωπο της οικονομίας, έκανε σαφές πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση και ολοκλήρωση επενδύσεων με πολλαπλά οφέλη για τη πραγματική οικονομία και την απασχόληση» συνεχίζει.
Στις βασικές επισημάνσεις της ομιλίας του Πρωθυπουργού κυριάρχησαν, οι μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων στην εργασία, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην αγορά, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο περιορισμός της γραφειοκρατίας. Επίσης οριοθέτησε ένα ετήσιο χρονοδιάγραμμα του οδικού χάρτη για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων, που αφορούν στη κινητοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, με αιχμές την επιτάχυνση της αδειοδότησης, την αναβάθμιση των παραγωγικών υποδομών και τεχνολογικών δικτύων, τη στήριξη των ΜμΕ, τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με σύγχρονες πολιτικές και εργαλεία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος αλλά και η βελτίωση του χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος για επιχειρήσεις και μεσαία τάξη, με το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών. Μπορούμε λοιπόν να πούμε, πως ο Πρωθυπουργός δεν αναλώθηκε σε παροχολογία, αλλά έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, επιβεβαίωσε τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες, με τα 15 κοστολογημένα μέτρα φοροελαφρύνσεων και δεσμεύτηκε για το επόμενο δωδεκάμηνο των δράσεων του συνεκτικού προγράμματος, που έχει θέσει σε εφαρμογή, από τη πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης. Κατά την άποψη μου, αντί πολιτικές υποσχέσεις και ευχολόγια, το περιεχόμενο στο φετινό “καλάθι” της ΔΕΘ είχε, δεσμεύσεις εκατέρωθεν, αμοιβαία εμπιστοσύνη, περισσότερη αξιοπιστία και αλήθειες σε 4 πεδία, της φορολογίας, των επενδύσεων, των εργασιακών και του ψηφιακού κράτους. Τα Επιμελητήρια ως θεσμικός εκφραστής της επιχειρηματικής κοινότητας και του 100% των επιχειρήσεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή τη κινητοποίηση, εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να κάνουμε το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα μπροστά.
Η αγορά περιμένει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το “τολμηρό” αναπτυξιακό σχέδιο με τους 7 άξονες ισχυρής ώθησης στο επιχειρείν του τόπου, που με τη σειρά του προτίθεται να το στηρίξει. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού ελήφθη από την Επιμελητηριακή κοινότητα, γιαυτό και δηλώνουμε την αισιοδοξία μας, πως οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να ανταποκριθούν στα 4 πεδία δράσης και σε θέση να συμμετέχουν στο επενδυτικό προσκλητήριο του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ…» καταλήγει ο ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.