ΔΕΘ 2019 – Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη για τη συνέντευξή του

ΔΕΘ 2019 – Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη για τη συνέντευξή του

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση αναφορικά με τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε πως δεν είναι ούτε τεχνοκράτης ούτε «φλογερός Μακεδονομάχος» – Να κοστολογήσει τα μέτρα που εξήγγειλε.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών,» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε -για μια ακόμα φορά- τη μείωση των πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον,» συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προσθέτει: «Με την ευκαιρία αυτή, τον ενημερώνουμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απέρριψε για να τη διεκδικήσει κάποτε, στο αόριστο μέλλον, δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν μια ρεαλιστική προοπτική καθώς καμία συμφωνία δεν παραβιαζόταν και τα χρήματα των εταίρων ήταν διασφαλισμένα. Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.» «Μέχρι να συμβεί αυτό, ας φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης να μάθει την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε. Δεν συνάδει με την κατασκευασμένη εικόνα του “ τεχνοκράτη” πολιτικού η παραπομπή της κοστολόγησης στο μέλλον» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως, βέβαια, δεν παραπέμπει στον φλογερό μακεδονομάχο που γνωρίσαμε η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης για πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γεννηματά: Ανάπτυξη για λίγους

Για «ανάπτυξη για λίγους» έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη είναι μόνο για τους λίγους. Και φάνηκε αυτό από τα όσα είπε, την αρνητική του στάση στις κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων και βέβαια φάνηκε γιατί για άλλη μια φορά αρνείται να διαπραγματευτεί για τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, μια μείωση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, την άφησε στα χέρια της κ. Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι θεωρεί ότι πρέπει η Ελλάδα να επαιτεί και όχι να διεκδικεί αυτό που είναι σωστό για να διαμορφώσει το μέλλον που της αξίζει».

ΜεΡΑ25: Η εξαπάτηση των πολιτών από τον Μητσοτάκη συνεχίζεται

Για «εκκωφαντική σιγή» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, «περιβαλλοντοκτόνα σχέδια για τις Σκουριές» και «εξαπάτηση των πολιτών που συνεχίζεται», έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜΕΡΑ25.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως τα περιθώρια κινήσεων που του επιτρέπουν οι δανειστές είναι εξαιρετικά περιορισμένα – το μόνο μέτρο που έχει κάποιο ειδικό βάρος είναι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, αλλά και πάλι είναι κενό γράμμα ως προς τον αναπτυξιακό ρόλο που θέλει να επιτελέσει η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο όσο παραμένει η 100% προκαταβολή φόρου, για την οποία δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Άλλες εξαγγελίες είτε θα ισχύσουν μόνο για ένα χρόνο, είτε ενδέχεται να ισχύσουν σε «εύθετο χρόνο που ελπίζουμε να είμαστε ακόμη ζωντανοί», σημείωσε το κόμμα.

Ελληνική Λύση: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους Έλληνες

«Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους Έλληνες», σημείωσε, με την σειρά της η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας τα όσα σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφορικά με το προσφυγικό και κατηγορώντας τον για ψεύδη.
«Δήθεν θα συναντήσει τον Ερντογάν για να λύσει το … “προσφυγικό”! Αν ο Ερντογάν αποφασίσει να στείλει 30.000 στρατιώτες άοπλους με πολιτικά, που θα εισέλθουν από τον Έβρο περπατώντας, ως δήθεν πρόσφυγες, η ΝΔ τι θα κάνει;
Ο κ. Μητσοτάκης θα παριστάνει τον …φιλάνθρωπο τροχονόμο; Ο ελληνικός στρατός θα ανοίξει πυρ; Το πρόβλημα δεν είναι ότι η ΝΔ δεν έχει λύση για κανένα πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ είναι το…πρόβλημα».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ με πληροφορίες και από το cnn.gr


Σχολιάστε εδώ