Το Σκοπιανό στη ΔΕΘ…

Το Σκοπιανό στη ΔΕΘ…

Τα προηγούμενα, τουλάχιστον τρία, χρόνια ο Κυρ. Μητσοτάκης κάθε Σεπτέμβριο ανηφόριζε προς Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση ως… εν δυνάμει πρωθυπουργός και ως εκ τούτου τον υποδέχονταν μετά βαΐων και κλάδων.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, θα ανέβει με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και θα τον περιμένουν με… διαδηλώσεις. Το βράδυ του Σαββάτου (6 μ.μ.), λίγο πριν εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας. Θεωρείται δε βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ερωτηθεί σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Συμπέρασμα: Δεν έχουν ξεμπερδέψει με το Σκοπιανό στη Νέα Δημοκρατία. Κάθε άλλο…

Γαλάζιος εμφύλιος

Ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί, όμως, αντιμέτωπος και με έναν «γαλάζιο εμφύλιο», με την ευρύτερη έννοια. Τις προηγούμενες ημέρες πέντε δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του επίσημου υποψηφίου Ν. Ταχιάου «αυτομόλησαν» προς τον συνδυασμό του «αντάρτη» και νέου δημάρχου Κ. Ζέρβα. Ενώ τον ίδιο… δρόμο ακολούθησε ένας ακόμη που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γ. Ορφανού. Με συνέπεια να επικρατεί αναβρασμός στη «γαλάζια παροικία» της συ­μπρωτεύουσας. Με τους πρωταγωνιστές να ανταλλάσσουν καταγγελίες και κατηγορίες.


Σχολιάστε εδώ