Εκδήλωση για την επέτειο των 64 χρόνων από το πογκρόμ κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινούπολης

Εκδήλωση για την επέτειο των 64 χρόνων από το πογκρόμ κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινούπολης

Συμπληρώνονται 64 χρόνια από τον μεγάλο διωγμό του Ελληνισμού από την Τουρκία, ενώ με τη συνέχεια που δόθηκε το 1964 μπήκε πρακτικά τέλος στην υπερχιλιόχρονη ελληνική παρουσία στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας σήμερα μια μικρή κοινότητα μερικών εκατοντάδων γερόντων, που είναι πια «ακίνδυνοι» για το τουρκικό κράτος.

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών τιμά τη θλιβερή επέτειο για τα 64 χρόνια από το πογκρόμ κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινούπολης (6 – 7 Σεπτεμβρίου 1955) με τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Ο Αγώνας της Ρωμιοσύνης για Επιβίωση – Παράδειγμα για την σημερινή Κινητοποίηση Αναδημιουργίας: Η Ανασύνταξη της Περιόδου 1955 – 1963».

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι Δρ. Ιλάι Ορς με θέμα «Μια καινούρια αναλαμπή: H σημερινή γενιά Κωνσταντινουπολιτών», ο καθηγητής Άρης Τσοκώνας με θέμα «Η Πνευματική Αναγέννηση της Ομογένειας στην Κωνστα­ντινούπολη του 21ου Αιώνα» και ο ομότιμος καθηγητής Νίκος Ουζούνογλου με θέμα «Η Σημασία της Κοινοτικής Οργάνωσης της Ρωμιοσύνης: Η περίοδος μετά από τα Σεπτεμβριανά και οι σημερινές προκλήσεις».

Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19.00, στον περίβολο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Προμπονά, Μετοχίου της Σταυροπηγιακής Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων (διεύθυνση: Οδός Ανθέων 50, Άλσος Προμπονά, Αθήνα, 11143).

[email protected]


Σχολιάστε εδώ