Αρχηγική παρέμβαση του Π. Γερουλάνου

Αρχηγική παρέμβαση του Π. Γερουλάνου

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει για την πορεία του. Και το μέλλον του πρέπει να είναι στα χέρια των μελών του», τόνισε σε συνέντευξή του ο Παύλος Γερουλάνος, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται «ένα ουσιαστικό, ανοιχτό, δημοκρατικό συνέδριο, με ατζέντα και θέσεις από τη βάση και όχι μια τυπολατρική φιέστα χειροκροτητών για να λέμε ότι κάτι κάναμε».

Ο Γερουλάνος αποφασίζει να βγει ένα βήμα μπροστά και να δείξει ότι δεν θα διστάσει, όπως ερμηνεύεται από διάφορους κύκλους, να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος. «Η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ασχέτως αν αυτό», όπως τονίζει, «δεν ισχύει». Απευθύνθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό και δημιουργικό κεντροαριστερό πόλο.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, για το ίδιο ζήτημα ανέφερε: «Με τίμησε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά με την προτελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν θεωρώ τα θέματα της κεντροαριστεράς κλειστά. Από την μια έχεις ένα ΚΙΝΑΛ που λέει ότι έχει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έχει αρκετά στελέχη που παλαιότερα ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά είναι πολύ σημαντικός. Πρόσκαιρα πάντα κερδίζει αυτός που έχει πολλά στελέχη, μακροχρόνια όμως αυτός που έχει αξίες. Βλέπω μια μάχη μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ για να πουν, ποιος είναι πιο πολύ ΠΑΣΟΚ».

Όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά θέτοντας ένα όραμα για τη χώρα, γύρω από το οποίο συσπειρωνόμαστε όλοι, με θέσεις και προτάσεις.  Αν αύριο απηύθυνε κάλεσμα η ηγεσία του κόμματος για το ποιος θέλει να καταργηθεί το ΠΑΣΟΚ θα ξεσηκωνόταν λαός, γιατί το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί συναισθήματα. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο με το ΚΙΝΑΛ. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει επειδή είναι χρήσιμο. Γιατί ότι δημιουργεί στην πολιτική συναισθήματα είναι χρήσιμο. Γιατί τα δημιουργεί; Γιατί έχει αρχές και αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να εκφράσει αρχές και αξίες. Θέλουμε ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ , το οποίο να είναι καταρχήν βαθιά δημοκρατικό και ουσιώδες. Θέλουμε δημοκρατικές διαδικασίες, για εκλεγμένα στελέχη, για παρουσία θέσεων και προτάσεων, εκλογικές διαδικασίες μέσα στο Συνέδριο. Δεν θα είχαμε θέματα ηγεσίας ,αν υπήρχαν δημοκρατικές διαδικασίες» κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης ο Παύλος Γερουλάνος.

Για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ερωτηθείς, στον ίδιο σταθμό, για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα ο κ. Γερουλάνος, καθώς υπήρξε και υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, είπε ότι «είναι ένα θέμα, το οποίο πολύ συχνά οδηγεί τους Έλληνες πολιτικούς σε λάθος αποφάσεις. Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, επειδή είναι αναπόσπαστο μέρος, ενός Μνημείου, το οποίο δεν μπορεί να είναι χωρισμένο σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η Μελίνα όταν άνοιξε αυτό το θέμα, το άνοιξε με μια εξαιρετική παγκόσμια καμπάνια. Από τότε πολλοί πολιτικοί θέλουν να μιμηθούν τη Μελίνα και πάντα «τρώνε τα μούτρα τους». Κατά τον ίδιο, τώρα «δεν θα έπρεπε να γίνει σε τόσο υψηλό επίπεδο, δηλαδή να απευθυνθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Βρετανό ομόλογο του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Εάν έρθουν τα Γλυπτά, υπάρχει πολιτικός, ο οποίος θα επιβιώσει μια ημέρα, αν δούμε τα Γλυπτά να φεύγουν πάλι από την Ελλάδα;» σημείωσε.

 


Σχολιάστε εδώ