Σεπτέμβρης και πλέον άρχισε η επιστροφή, αλλά όχι και το κέφι…

Σεπτέμβρης και πλέον άρχισε η επιστροφή, αλλά όχι και το κέφι…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Ξανά στη… στρούγκα. Θύματα για άλλη μια φορά οι φοιτητές, που με πολλές στερήσεις των γονιών τους σπουδάζουν για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Στις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με πρώτες τις οικονομικές, ήρθε να προστεθεί και η άνοδος των ενοικίων, ιδιαίτερα στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής, του Ζωγράφου, των Ιλισίων και του Αιγάλεω.

Ένας από τους λόγους είναι η… εισβολή της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb. Οι τιμές είναι αυξημένες κατά 34,5% σε σχέση με πέρυσι και φέτος στον Βύρωνα το νοίκι για δυάρι διαμέρισμα είναι γύρω στα 400 ευρώ.


Όταν θέλουν, τα βρίσκουν μεταξύ τους στη Βουλή, ενδεχομένως και έξω από αυτήν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, συν το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25.

Απόδειξη, το ότι και τα τέσσερα κόμματα ψήφισαν το νομοσχέδιο με το οποίο εντάσσεται στην ελληνική νομοθεσία η κοινοτική οδηγία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το ερώτημα, η απορία, είναι γιατί δεν συμφωνούν και στα μεγάλα που αφορούν τα εθνικά μας θέματα, πρωτίστως με την Τουρκία του Ερντογάν, ακολουθώντας μια ενιαία γραμμή, με οδηγό έναν και μόνο: Την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Τι ζητάμε, όμως… Εδώ δεν κατάφεραν οι πολιτικοί μας να συμφωνήσουν σε μια ενιαία γραμμή απέναντι στα Σκόπια, με τις κόκκινες γραμμές να μένουν στα λόγια…


Αποζημιώσεις ύψους 850 δισ. ευρώ ζητάει η Πολωνία από τη Γερμανία υποστηρίζοντας ότι οι Πολωνοί υπέστησαν τις περισσότερες καταστροφές, και σε ανθρώπινο επίπεδο, από κάθε άλλη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας και για τους Πολωνούς η μέρα ξυπνά φρικτές μνήμες.

Οι γερμανικές εφημερίδες, με πρώτη την «Die Welt», επισημαίνουν ότι οι συμφωνίες από το 1945 μέχρι και το 1991 δεν αφήνουν περιθώρια για δικαίωση της πολωνικής πλευράς.


Για να ξανάρχεται η ομάδα ΔΕΛΤΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, σημαίνει ότι εκείνοι που την κατάργησαν, και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπραξαν σωστά. Η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αστυνόμευση με δίκυκλα, γιατί έχουν τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης. Η ΔΕΛΤΑ θα δραστηριοποιείται κατά ομάδες οκτώ αστυνομικών με τέσσερις μοτοσικλέτες.


Σχολιάστε εδώ