Μια Αθήνα που δεν θα αιωρείται, αλλά θα αίρεται…

Μια Αθήνα που δεν θα αιωρείται, αλλά θα αίρεται…

…υποσχέθηκε ο νέος δήμαρ­χός της Κώστας Μπακογιάννης λίγο μετά την τελετή της ορκωμοσίας του στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου το 387 π.Χ. ιδρύθηκε το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, τονίζοντας με έμφαση: «Δεν θα είμαι ο άρχων αλλά ο υπηρέ­της των Αθηναίων».

Στη σύντομη ομιλία του, ο 46ος δήμαρχος Αθηναίων θέλη­σε να δώσει συγκεκριμένο στίγμα για το πώς θα κυβερνήσει την ιστορική πρω­τεύουσα της Ελλάδας:

«Προορισμός για μας είναι μια Αθήνα που δεν θα αιωρεί­ται, αλλά θα αίρεται. Θα αίρεται στα ύψη που απαιτεί η Ιστορία της. Και θα επαίρεται. Θα επαίρε­ται όχι μόνο για όσα προσέφερε στον κόσμο αλλά και για όσα συνεχίζει να δημιουργεί, για όλα όσα είναι σήμερα». Και κατέληξε στέλνοντας το μή­νυμα ότι «η Αθήνα για μας είναι το όλον», μαζί με τη δέσμευση ότι ιδιαίτερο βάρος θα δο­θεί στις εγκαταλελειμμένες και παραμελημένες γειτονιές της πόλης, καθώς «η Αθήνα για μας είναι οι άνθρωποί της που αισθάνονται ξεχασμένοι και αόρατοι».

Αυτά, και απομένει τα λόγια να γίνουν πράξη…

Οι 131 δήμαρχοι από τους 332 έχουν ξαναεκλεγεί
Από την περασμένη Δευτέρα ανέλαβαν οι νέοι δήμαρχοι, καθώς ορκίστηκαν την Κυ­ριακή και πλέον έχουν τα κλειδιά του δήμου τους.

Οι δήμαρχοι ανέρχονται σε 332, από τους οποίους οι 314 είναι άνδρες και μόλις οι 18 γυναίκες.

Οι 229 δήμαρχοι εκλέχθηκαν τη δεύτερη Κυριακή και οι 103 την πρώτη.

Οι 201 από τους 332 δεν ήταν δήμαρχοι κατά την προ­ηγούμενη θητεία (2014 – 2019). Από τους 131 που επανεξελέγησαν (ποσοστό 39,5%) οι 81 έχουν μία προηγούμενη θητεία, οι 33 δύο θητείες και οι 21 τρεις θητείες.

Φωτό: kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ