Παυλόπουλος προς ΑΧΕΠΑ: Η πατρίδα σάς χρειάζεται

Παυλόπουλος προς ΑΧΕΠΑ: Η πατρίδα σάς χρειάζεται

Την ενεργό στήριξη της ομογένειας στις ΗΠΑ, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν την περίοδο της κρίσης, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. «Αυτή την κρίσιμη ώρα η πατρίδα σας χρειάζεται», ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του.

«Η ψυχή σας είναι ελληνική, γιατί για εμάς η πρώτη σας πατρίδα είναι η Ελλάδα και στηριζόμαστε πάνω σας κάθε φορά που είστε εδώ. Έτσι σας αισθανόμαστε και στηριζόμαστε πάνω σας σε αυτές τις κρίσιμες ώρες», πρόσθεσε. Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Φίλιπ Φράγκος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι στην οργάνωση είναι γεννημένοι στην Αμερική, δεν ξεχνούν την πατρίδα.

«Είμαστε Αμερικανοί, αλλά η καταγωγή μας είναι ελληνική. Και είμαστε όχι μόνον στο μυαλό αλλά και στην καρδιά Έλληνες», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε τον πόνο των Ελλήνων σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της κρίσης και προσπαθούμε από την πλευρά μας να στείλουμε το μήνυμα στη Βουλή, στη Γερουσία, στα αμερικανικά ΜΜΕ, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα».

Είπε ακόμη ο κ. Φράγκος ότι η οργάνωση αλλά και οι ομογενείς γενικότερα θυμίζουν εκεί που πρέπει ότι η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της Αμερικής. «Ακόμη και τώρα είναι συνεπής σε όλες τις νατοϊκές υποχρεώσεις της, σε μέρη του κόσμου πολύ επικίνδυνα», υπογράμμισε. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να μην ακούγονται στην Ελλάδα αρνητικές φωνές για τις ΗΠΑ, διότι τότε «πρέπει εμείς μετά να καταβάλλουμε μεγαλύτερο κόπο».


Σχολιάστε εδώ