Σε νέα χέρια περνάει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε νέα χέρια περνάει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τον έως τώρα πρόεδρο Λάμπη Γκότση διαδέχεται η Βασιλική Λαζαράκου, δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης, διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρόσωπο κοινής αποδοχής στη χρηματιστηριακή αγορά.

Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι το τέλος του 2015 ήταν α­ντιπρόεδρος Α’.

Η κ. Λαζαράκου γεννήθηκε στην Αθήνα κι έχει καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας.

Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) από όπου έλαβε πρώτα το Μεταπτυχιακό και το διδακτορικό (JSD). Το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής ήταν Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα). Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L.

Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) ενώ διετέλεσε και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την πιο σημαντική νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς. Το 2014, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια. Εργάσθηκε ως δικηγόρος για πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και επιπλέον αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο για θέματα κεφαλαιαγοράς.


Σχολιάστε εδώ