Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές στο στόχαστρο της ΔΕΗ

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας της… ΔΕΗ. Θα παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος της χρεοκοπίας, με πρώτο ζητούμενο την εξεύρεση των χρημάτων που έχει ανάγκη η ΔΕΗ, που ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ, όχι μόνο για αυτόν τον μήνα, μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Στάσση.

Είναι ειλημμένη η απόφαση για τη λήψη μέτρων κατά των «στρατηγικών κακοπληρωτών». Ήδη έχει δοθεί ρητή εντολή για αποκοπές του ρεύματος.

Ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 και οι οφειλές τους φτάνουν στα 545 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ παραμένει στα υπόψη η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, αφού προηγουμένως με νομοθετική παρέμβαση μεταφερθούν τα πάγια περιουσιακά στοιχεία από τη ΔΕΗ στο διαχειριστή του δικτύου, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 3 με 3,5 δισ. ευρώ.

Όσο για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, η αρχική έκπτωση ήταν 15%, η οποία στη συνέχεια μειώθηκε στο 10% και από την κατάργησή της θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως 180 εκατ. ευρώ, όμως τελικά η έκπτωση παραμένει.


Σχολιάστε εδώ