Το σχίσμα δεν βοηθά την Ορθοδοξία

Το σχίσμα δεν βοηθά την Ορθοδοξία

Ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την Τουρκία και στο πλαίσιο των επαφών του επισκέφθηκε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς η αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, κίνηση συμβολική για την αυτονόμηση της Ουκρανίας από τη Ρωσία, είχε τη σφραγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το ερώτημα τελικά είναι: Ποιο ήταν το όφελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη σημα­ντική αυτή –και με γεωπολιτική διάσταση– απόφαση την οποία έλαβε; Είδαμε κάποιες επισκέψεις αμερικανών διπλωματών και εκεί τελείωσαν όλα… Αντιθέτως, για την υπόθεση ενός πάστορα από τις ΗΠΑ είδαμε τον κ. Τραμπ να είναι έτοιμος να κηρύξει σχεδόν τον πόλεμο στην Τουρκία, ενώ για έναν θεσμό όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκδίδονται ανακοινώσεις, αλλά δεν ανοίγει μύτη…

Πάντως, αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι ο σοφός και από τους πλέον υπεύθυνους και χαρισματικούς ηγέτες της Ορθοδοξίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, επιμένει ότι θα πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της Ουκρανικής Εκκλησίας και να υπάρξει αποκατάσταση των σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας με το Φανάρι, καθώς το σχίσμα αυτού του είδους κάθε άλλο παρά βοηθά την Ορθοδοξία και φυσικά γυρνά στο τέλος εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

[email protected]

Φωτό: theviewer.gr


Σχολιάστε εδώ