Πιέζουν τον Μιχαλολιάκο να παραδώσει τη ΧΑ

Πιέζουν τον Μιχαλολιάκο να παραδώσει τη ΧΑ

Ο Κασιδιάρης παίζει για διάδοχος

-Έχει ξεσπάσει άγριος πόλεμος

Μαίνεται ο πόλεμος στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, ενώ στελέχη και πρώην βουλευτές ζητούν αλλαγή ηγεσίας και πιέζουν τον Ν. Μιχαλολιάκο να αποχωρήσει. Εκείνος αρνείται κατηγορηματικά να ε­γκαταλείψει και… κάνει σχέδια για «ολική επαναφορά» και επιστροφή στο Κοινοβούλιο!

Τα εν λόγω στελέχη φέρονται αποφασισμένα να εντείνουν τις πιέσεις τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που προτείνουν ως διάδοχο του Ν. Μιχαλολιάκου είναι ο Ηλ. Κασιδιάρης. Ο τελευταίος πάντως αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.

Η κρίση είχε ξεκινήσει νωρίς, σχεδόν από τις αρχές του χρόνου, λόγω της καθοδικής πορείας της οργάνωσης αλλά και των χειρισμών της ηγεσίας σε πολιτικά και όχι μόνο ζητήματα. Εντάθηκε μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, όπου ναι μεν εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές, αλλά έχασε το 50% της δύναμής της σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014.

Η κρίση πήρε διαστάσεις μετά τις εθνικές εκλογές και την αποτυχία της οργάνωσης να πιάσει το όριο για την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Απαντώντας ουσιαστικά στην κριτική για τη διπλή εκλογική αποτυχία της, ο Ν. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα («Δημοκρατία») εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το μέλλον. Παραλλήλισε μάλιστα την οργάνωση με τον… Συνασπισμό, που κάποτε είχε μείνει εκτός Βουλής, αλλά επέστρεψε και κατάφερε να κυβερνήσει! Οι απόψεις του αυτές προκάλεσαν ένα κύμα αντιδράσεων, με τον πρώην βουλευτή Γ. Γερμενή να τον προτρέπει ευθέως να αποχωρήσει προκειμένου να ηγηθεί ένα νέο πρόσωπο με όρεξη για δουλειά. Απαντώντας, ο Ν. Μιχαλολιάκος τον κατηγόρησε για αχαριστία.

Σύμφωνα με στελέχη της οργάνωσης, πέριξ του τελευταίου έχει σχηματιστεί μια ομάδα 30 – 40 προσώπων, που του ζητούν να μην υποκύψει στις πιέσεις προκειμένου να μη χάσουν –όπως λένε– τα προνόμια (πολιτικά και οικονομικά) που έχουν, ηγούμενοι της Χρυσής Αυγής. Κατά τα φαινόμενα, ο πόλεμος που εξελίσσεται στο εσωτερικό της οργάνωσης θα συνεχιστεί, καθώς κορυφαία στελέχη σκοπεύουν πολύ σύντομα να προχωρήσουν σε βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της ηγετικής ομάδας. Καταγγελίες που θα αφορούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής και αφήνουν υπαινιγμούς ακόμη και για κακοδιαχείριση.

Φωτο: newsit


Σχολιάστε εδώ