Η αρπαγή της Άνι Θορν

Η αρπαγή της Άνι Θορν

Συγγραφέας
Σι Τζέι Τιούντορ
Μετάφραση
Αντώνης Καλοκύρης


Τότε…

Ένα βράδυ, η Άνι εξαφανίστηκε. Όλοι έβαλαν το χειρότερο στο μυαλό τους. Ως εκ θαύματος, μετά από σαράντα οκτώ ώρες επέστρεψε. Κάτι είχε συμβεί όμως στην αδερφή μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το μόνο που ξέρω είναι πως, όταν επέστρεψε, δεν ήταν η ίδια. Δεν ήταν η δική μου Άνι. Δεν ήθελα να το παραδεχτώ, αλλά μερικές φορές μου προκαλούσε τρόμο.

Τώρα…

Εμφανίστηκε ένα μήνυμα στα Εισερχόμενα. Παραλίγο να το διαγράψω αμέσως, αλλά τελικά το άνοιξα. Ξέρω τι συνέβη στην αδερφή σου. Συμβαίνει ξανά…

>> Από τη συγγραφέα του best seller Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙΜΩΛΙΑ…

Απόσπασμα βιβλίου

Πρόλογος 

Πριν καν μπει στην αγροικία, ο Γκάρι καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι άσχημα. Φταίει η αναγουλιαστικά γλυκερή μυρωδιά που ξεχύνεται από την ανοιχτή πόρτα· οι μύγες που βουίζουν στον γεμάτο υγρασία, ζεστό διάδρομο και, σε περίπτωση που αυτό δεν αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα, ότι δεν πάει καθόλου μα καθόλου καλά, τότε το επιβεβαιώνει η ησυχία.
Στο ιδιωτικό δρομάκι βρίσκεται ένα κομψό λευκό Fiat· ένα ποδήλατο είναι ακουμπισμένο δίπλα στην εξώπορτα κι ένα ζευγάρι γαλότσες είναι πεταμένες ακριβώς μέσα από την είσοδο. Μια οικογενειακή κατοικία. Ωστόσο, ακόμη κι όταν είναι άδεια, μια οικογενειακή κατοικία αντηχεί από ζωή. Δεν υπάρχει περίπτωση να την καλύπτει, βαριά και δυσοίωνα, ένα πυκνό, πνιγηρό πέπλο σιωπής, όπως συμβαίνει με αυτό το σπίτι. Παρ’ όλ’ αυτά, εκείνος φωνάζει ξανά.
«Με ακούτε; Είναι κανείς εδώ;»
Η Σέριλ σηκώνει το χέρι και χτυπάει ζωηρά την ανοιχτή πόρτα. Όταν έφτασαν τη βρήκαν κλειστή αλλά ξεκλείδωτη. Άλλη μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Το Άρνχιλ μπορεί να είναι μικρό χωριό, παρ’ όλ’ αυτά οι κάτοικοι κλειδώνουν τα σπίτια τους.
«Αστυνομία!» φωνάζει η Σέριλ.
Τίποτα. Κανένα πνιχτό βήμα, ούτε κάποιος τριγμός ή ψίθυρος. Ο Γκάρι αναστενάζει και συνειδητοποιεί ότι ένα κακό προαίσθημα τον κάνει να διστάζει να μπει μέσα. Δεν φταίει μόνο η αψιά μυρωδιά του θανάτου. Υπάρχει και κάτι άλλο. Κάτι αρχέγονο, που σχεδόν τον ωθεί να κάνει στροφή επιτόπου και να φύγει, χωρίς δεύτερη σκέψη.
«Αρχιφύλακα;»
Η Σέριλ σηκώνει το βλέμμα και τον κοιτάζει, ανασηκώνοντας απορημένα ένα από τα λεπτά σαν μολυβιές φρύδια της. Εκείνος κοιτάζει φευγαλέα την ύψους 1,62 και βάρους μόλις 45 κιλών συνεργάτιδά του. Σε σύγκριση με το δικό του 1,82 και τα σχεδόν 125 κιλά του, ο Γκάρι είναι σαν τον Μπαλού μπροστά στον εύθραυστο Μπάμπι της Σέριλ. Τουλάχιστον ως προς την εμφάνιση. Ως προς την προσωπικότητα, αρκεί να πούμε ότι ο Γκάρι κλαίει με τις ταινίες της Ντίσνεϊ.
Ο Γκάρι κατανεύει κοφτά, κατσούφικα, και οι δυο τους μπαίνουν μέσα. Η πολυκαιρισμένη, βαριά μυρωδιά της ανθρώπινης σήψης είναι σαρωτική. Ο Γκάρι ξεροκαταπίνει, προσπαθώντας να αναπνέει από το στόμα, ενώ εύχεται με όλη του την καρδιά κάποιος άλλος –οποιοσδήποτε άλλος– να είχε ανταποκριθεί στο σήμα. Η Σέριλ μορφάζει αηδιασμένη και καλύπτει τη μύτη με το χέρι της. Όλες αυτές οι μικρές αγροικίες έχουν λίγο πολύ την ίδια διαρρύθμιση. Ένας μικρός διάδρομος. Μια σκάλα στα αριστερά. Ένα καθιστικό στα δεξιά και μια μικρή κουζίνα χωμένη στο βάθος. Ο Γκάρι στρέφεται προς το καθιστικό. Σπρώχνει την πόρτα του δωματίου.
Ο Γκάρι έχει ξαναδεί πτώματα στη ζωή του. Ένα παιδάκι που το παρέσυρε και το εγκατέλειψε ένας οδηγός. Έναν έφηβο που τον συνέθλιψε ένα αγροτικό μηχάνημα. Φριχτά πράγματα, ναι. Και σίγουρα αχρείαστα. Όμως αυτό εδώ το περιστατικό… Άσχημο, σκέφτεται ξανά. Πολύ άσχημο.
«Γαμώτο», ψιθυρίζει η Σέριλ και ο Γκάρι δεν θα μπορούσε να το εκφράσει καλύτερα…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Είπαν για το βιβλίο

«Η βρετανική απάντηση στον Στίβεν Κινγκ.»
-Daily Mail-

«Ο Άνθρωπος Κιμωλία ήταν ένα ψυχολογικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή από μια φρέσκια φωνή. Το Η Aρπαγή της Άνι Θορν είναι ακόμα καλύτερο.»
-Washington Post-

«Αν σας αρέσουν τα βιβλία μου, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας αρέσει κι αυτό.»
-Stephen King-


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σι Τζέι Τιούντορ γεννήθηκε στο Σόλσμπερι και μεγάλωσε στο Νότινχαμ, όπου ζει μέχρι σήμερα με τον σύντροφο και την κόρη της. Αγαπούσε από μικρή τη λογοτεχνία, ιδίως τη σκοτεινή και μακάβρια. Όταν οι φίλοι της διάβαζαν Τζούντι Μπλουμ, εκείνη καταβρόχθιζε με μανία τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ και του Τζέιμς Χέρμπερτ.
Το πρώτο της βιβλίο, Ο Άνθρωπος Κιμωλία, έγινε παγκόσμιο best seller, μεταφράστηκε σε 38 χώρες και τα τηλεοπτικά του δικαιώματα αγοράστηκαν από την EUE/Sokolow. Απέσπασε το βραβείο Dead Good και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία National Book Award στην κατηγορία θρίλερ και CWA Dagger.
Η Αρπαγή της Άνι Θορν είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Twitter @CJTudor και στο Facebook @CJTudorOfficial.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία, Θρίλερ
ISBN : 978-960-461-932-0 


Σχολιάστε εδώ