Φωτιές έχουν ανάψει οι «εισαγόμενοι» στην κυβέρνηση!

Φωτιές έχουν ανάψει οι «εισαγόμενοι» στην κυβέρνηση!

Αναστάτωση επικρατεί στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας λόγω των επιλογών του Κυρ. Μητσοτάκη στα πρόσωπα που τοποθετούνται σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Θέσεις που στην πλειονότητά τους καλύφθηκαν από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και αυτό είναι κάτι που προκαλεί απογοήτευση ή και δυσφορία μεταξύ των γαλάζιων στελεχών και ψηφοφόρων.

«Μια παράταξη του 40% δεν έχει ανθρώπους να βάλει στις καίριες θέσεις και μπαίνει στη διαδικασία να… δανείζεται από άλλα κόμματα», είναι το βασικό τους επιχείρημα.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν… κουραστεί να βλέπουν πρόσωπα που δεν προέρχονται από την παράταξη ή προσχώρησαν σ’ αυτήν παραμονές εκλογών να καταλαμβάνουν διάφορες θέσεις. Είδαν τον Γ. Γαμπρίτσο να προορίζεται για πρόεδρος της ΕΡΤ, τον (προερχόμενο από το Ποτάμι) Δ. Τσιόδρα να αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και τον συνταξιούχο δημοσιογράφο (προερχόμενο από το παλαιό ΠΑΣΟΚ) Γ. Βλαστάρη σε θέση διευθυντού επικοινωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, ο προταθείς για πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ι. Λιανός προέρχεται και εκείνος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Η αναστάτωση που υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με την ίδια λογική και στην κάλυψη των κενών θέσεων σε εποπτευόμενους από το Δημόσιο οργανισμούς. Ήδη συζητείται το όνομα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπηλιόπουλου για την προεδρία του ΟΣΕ. Απαντώντας στην κριτική που ασκείται εκ των έσω, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε κατ’ επανάληψη τονίσει προεκλογικά ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις. «Αυτό ακριβώς κάνει μετά τις εκλογές», σημειώνουν.

Μικρή… ανάπαυλα από τη δικαίωση των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει επικεφαλής της Αττικό Μετρό ΑΕ τον Ν. Ταχιάο, ο οποίος απέτυχε διαδοχικά να εκλεγεί δήμαρχος και στη συνέχεια βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η επιλογή του δεν έγινε με την ιδιότητα του πολιτευτή, με σκοπό να κατευνασθεί η «νεοδημοκρατική οργή», αλλά λόγω των στενών σχέσεων που ο κ. Ταχιάος διατηρεί με τον πρωθυπουργό. Για την Εγνατία ΑΕ η κυβέρνηση προορίζει τον άλλοτε βουλευτή Γ. Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο σήμερα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Επιλογές που έχουν προκαλέσει τις γκρίνιες από άλλη πτέρυγα Νεοδημοκρατών, που τάσσονται υπέρ των τεχνοκρατών και κατά των πολιτευτών!


Σχολιάστε εδώ