Πυλώνας της Παγκόσμιας Ειρήνης η Μονή Σινά

Πυλώνας της Παγκόσμιας Ειρήνης η Μονή Σινά

Για άλλη μια φορά, η Ιερά Μονή Σινά θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Συνάντησης για την Ειρήνη μέσω των Θρησκειών, που θα γίνει τον Οκτώβριο στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο σπουδαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, και παρουσιάστηκε στο Κάιρο από τον κυβερνήτη της Περιφέρειας του Νοτίου Σινά.

Κατά την παρουσίαση, στο πλευρό του κυβερνήτη, των υπουργών Περιβάλλοντος και Βακουφίων, υφυπουργών της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, του μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου και άλλων παραγόντων, ξεχώρισε η παρουσία του Ελληνορθόδοξου Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, που αντιπροσώπευσε ο Αιγυπτιώτης Αντώνης Καζαμίας και μίλησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καζαμίας τόνισε: «Οι πατέρες της Μονής της Αγίας Αικατερίνης θεωρούν την Αίγυπτο δεύτερή τους πατρίδα και είναι πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουν ό,τι χρειάζεται». Επεσήμανε δε την πολιτιστική προσφορά του Μοναστηριού και το μεγάλο έργο που επιτελείται στην ιστορική βιβλιοθήκη της Μονής, ευχαριστώντας την κυβέρνηση και τον αιγύπτιο Πρόεδρο για τη στήριξη που δίνουν στο Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγία Αικατερίνης του Σινά.

Φωτό: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ