65.219 πρόσφυγες ζητούν άσυλο!

65.219 πρόσφυγες ζητούν άσυλο!

– Και κάθε μέρα αυξάνονται

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για το Μεταναστευτικό Γ. Κουμουτσάκος, την ίδια στιγμή που η εισροή προσφύγων στη χώρα μας αυξάνεται με αμείωτο ρυθμό.

Πρωτοβουλία που θα εκδηλωθεί αμέσως μετά τη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον ορισμό των αρμοδιοτήτων στον Επίτροπο για το Μεταναστευτικό και θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στις χώρες-μέλη που αποτελούν την πύλη εισόδου για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες σε ετήσια βάση.

Ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, την ενίσχυση των επιτροπών, την πρόσληψη προσωπικού κ.ά. Το θέμα του ασύλου τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν 65.219 αιτήσεις, με τον αριθμό να αυξάνεται σταθερά και σε καθημερινή βάση. Με αφορμή το γεγονός αυτό (τις εκκρεμείς αιτήσεις) αλλά και γενικότερα την κατάσταση στο Μεταναστευτικό, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για ανεκτικότητα και ανικανότητα.

Στο μεταξύ, δηλώσεις, βάσει των οποίων η αύξηση των εισροών έχει να κάνει με γεωστρατηγικούς λόγους και όχι με την… καλοκαιρία στο Αιγαίο, αλλά και η μη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων για λύση του προβλήματος στάθηκαν αιτία για ένα κύμα επικρίσεων σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου. Επικρίσεις που προήλθαν κυρίως από ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον κατηγόρησαν ότι συνεχίζει στον δρόμο που… χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ