Φρένο στον τουρισμό θέλει να μας βάλει ο ΟΟΣΑ!

Φρένο στον τουρισμό θέλει να μας βάλει ο ΟΟΣΑ!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

– Ανησυχεί γιατί η ελληνική οικονομία είναι πολύ εξαρτημένη από τον κλάδο του τουρισμού
– Δεν θέλουν να είναι η Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη για να μας έχουν με τη θηλιά…

 =Μέχρι τώρα ο αγώνας ήταν πώς θα αυξηθεί ο τουρισμός μας, που φέρνει ζεστό χρήμα και δημιουργεί στους πέντε μήνες -Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος- δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ξαφνικά βγήκαν τώρα κάποιες φωνές, και συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που στην ετήσια έκθεσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ανησυχεί γιατί η Ελλάδα είναι η 6η πιο εξαρτημένη οικονομία μεταξύ των 35 κρατών-μελών.  Ο μέσος όρος για τη συμβολή στο ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ βρίσκεται στο 4,2% και για την απασχόληση στο 6,9%.

Τα νούμερα που καταγράφει η Ελλάδα για την οικονομική δραστηριότητα του τουρισμού αντιστοιχούν στο 6,3% του ΑΕΠ και η απασχόληση αντιστοιχεί στο 9,96% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Ενοχλούνται δηλαδή οι εγκέφαλοι του ΟΟΣΑ από την αύξηση του τουρισμού που φέρνει χρήμα, καθώς αυξάνεται η απασχόληση και μειώνεται η ανεργία – αυτοί έβαλαν πλερέζες, αντί να κάνουν το αυτονόητο, να βγουν στα μπαλκόνια και να συγχαρούν τους έλληνες για αυτήν την επιτυχία, που τονώνει την οικονομία και οδηγεί στην απελευθέρωση από τη θηλιά των Μνημονίων.

Δηλαδή τι ζητάτε, κύριοι του ΟΟΣΑ; Να βγει η Ελλάδα, οι έλληνες, στους δρόμους και να διώξουμε τους τουρίστες, να τους πετάξουμε στη θάλασσα, να τους ρίξουμε από κανένα βουνό;

Τρελαθήκατε; Να έχει η χώρα τζίρο (το πρώτο εξάμηνο τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν), να δίνει ο τουρισμός δουλειά σε πάνω από 400.000 κόσμο και εμείς να κατεβάσουμε τα ρολά;

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι ένα ηχηρό χαστούκι στα αφεντικά του ΟΟΣΑ, που φαίνεται ότι δεν έχουν καμία επαφή με τη ζώσα πραγματικότητα, και σε κάποιους άλλους που θέλουν την Ελλάδα με τον χαλκά στη μύτη, για να παίζουν τα παιχνίδια τους.

«Ο τουρισμός το 2018 συνέβαλε στη δημιουργία του 11,7% του ΑΕΠ της χώρας με 21,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η άμεση συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 13,3% ή κατά 2,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2017. Συνολικά (άμεσα ή έμμεσα) ο τουρισμός το 2018 συνέβαλε από 25,7% (47,4 δισ. ευρώ) έως 30,9% (57,1 δισ. ευρώ) στη δημιουργία του ΑΕΠ. Στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, μόνο μέσω της εργασίας στα καταλύματα και στην εστίαση (411.000 εργαζόμενοι), συνέβαλε στο 16,7% της απασχόλησης και συνολικά (άμεσα ή έμμεσα) μεταξύ 36,7% και 44,2%».

Πέραν αυτών των αδιάψευστων στοιχείων, ο τομέας του τουρισμού έχει σημαντική συμμετοχή σε επενδύσεις, συν το γεγονός ότι το 90% των τουριστικών εσόδων προέρχεται από το εξωτερικό. Τα έσοδα αυτά, συμπεριλαμβανομένων και των εισπράξεων από την κρουαζιέρα, τις αερομεταφορές και τις θαλάσσιες μεταφορές, ανήλθαν στα 18,2 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ