Ο Αλ. Τσίπρας: Κατεδαφίζουν τα πάντα – Καθεστωτικές οι πρακτικές του Μαξίμου

Ο Αλ. Τσίπρας: Κατεδαφίζουν τα πάντα – Καθεστωτικές οι πρακτικές του Μαξίμου

Τολμηρές πρωτοβουλίες αποφάσισε η Κουμουνδούρου – Ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο οι διαδικασίες και αρχίζει η εγγραφή νέων μελών

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητήματα που αφορούν την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος συζητήθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια πρώτη εκτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης όπου σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΟΝΤRA, κυρίαρχη ήταν η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο όλες τις κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε στη διάρκεια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατεδαφίζουν τα πάντα, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και στις καθεστωτικές πρακτικές του Μαξίμου που εκδηλώνονται παντού, καταρρακώνοντας το κύρος των Θεσμών και των Ανεξάρτητων Αρχών αναφέρει η εφημερίδα.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημάνθηκε το θεσμικό ατόπημα που συντελέστηκε με την καρατόμηση της Βασιλικής Θάνου και άλλων τριών στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον διορισμό νέου προέδρου της Αρχής πριν αποφανθεί τελεσίδικα η Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταθεί δίπλα και να αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή, υπερασπιζόμενος κατακτήσεις, δικαιώματα και κοινωνικό κράτος, ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΚΟNTRA, διατυπώθηκε επίσης η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση στήνει αστυνομικό κράτος και επιχειρεί έλεγχο όλων των μηχανισμών προκειμένου να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική που εφαρμόζει και η οποία παραπέμπει σε μνημόνια.

Ειδική αναφορά έγινε και για την απόπειρα να αρθεί το καθεστώς προστασίας για την πρώτη κατοικία με δίκες – εξπρές και αναδρομικό έλεγχο δανειοληπτών.

Επεξεργάστηκαν επίσης οι άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές διάστημα και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Κυρίαρχη ήταν η εκτίμηση ότι το κόμμα δεν έχει την πολυτέλεια της εσωστρέφειας και γι΄ αυτό το βάρος θα δοθεί στις μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες.

 


Σχολιάστε εδώ