Γ. Στάσσης: Μεγαλύτερο από 750 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ

Γ. Στάσσης: Μεγαλύτερο από 750 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ

Βασικός στόχος μας είναι να γυρίσει σε αναπτυξιακή τροχιά η ΔΕΗ, είναι αδιανόητο η επιχείρηση να είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν, θα εργαστώ με πάθος ώστε η ΔΕΗ να γίνει ένας παίκτης που θα παίζει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά, τόνισε προ ολίγου ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε από την έκτακτη ΓΣ της επιχείρησης.

Ο ίδιος αποκάλυψε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι το ταμειακό πρόβλημα της επιχείρησης είναι μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί. Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και δηλώσεις περί ταμειακού προβλήματος ύψους 750 εκατ. ευρώ, ο κ. Στάσσης έκανε λόγο για μεγαλύτερο κενό σε ορίζοντα 12μηνου που ίσως ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “κάβο ρευστότητας που η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να ξεπεράσει. “Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε τον κάβο, είναι μονόδρομος” τόνισε ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει σχετική σημείωση των ορκωτών ελεγκτών στις καταστάσεις της εταιρείας στις 24 Σεπτεμβρίου και θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τον δανεισμό της επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr


Σχολιάστε εδώ