Ποιος πάει πού…

Ποιος πάει πού…

Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προχώρησε σε αλλαγές σε σημαντικά πόστα στο εξωτερικό, καθώς αφορούν χώρες όπως η Τουρκία, η Κύπρος, η Ρωσία, η Γερμανία και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

Από την Κεντρική Υπηρεσία ο Ι.-Α. Βράιλας (ΠΥΑ, ευρισκόμενος σε άδεια άνευ αποδοχών, καθώς είχε αναλάβει επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΑΣΕ) αναλαμβάνει μόνιμος αντιπρόσωπος στην ΕΕ, με δεύτερο, ως επιτετραμμένο, τον Ι. Γκίκα που τοποθετήθηκε σε θέση πρεσβευτή συμβούλου στην ΜΑ ΕΕ.

Οι πληρεξούσιοι υπουργοί Α’ Μ.-Χ. Διάμεσης από το Κάιρο στην πρεσβεία της Άγκυρας, η Α. Νασίκα από τη ΜΑ ICAO στην πρεσβεία της Μόσχας, ο Ρ. Κούνδουρος από την Πραιτόρια στην πρεσβεία Βερολίνου.

Οι πληρεξούσιοι υπουργοί Β’ Α. Ξαγοράρη από την Καμπέρα στην πρεσβεία της Λευκωσίας, ο Ευ. Τουρνάκης από το Βουκουρέστι στην πρεσβεία του Έρεβαν.

Επιστρέφουν στην Αθήνα, στην Κεντρική Υπηρεσία, οι πρέσβεις Π. Μαυροειδής από την Άγκυρα, όπου δεν έχει συμπληρώσει την τετραετία, Ανδρ. Παπασταύρου από τη ΜΑ ΕΕ, η Τ. Αθανασίου από τη Μόσχα, που μόλις πριν από μερικές εβδομάδες επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Πούτιν, καθώς και οι πληρεξούσιοι υπουργοί Α’ Θ. Δασκαρόλης από το Βερολίνο, Ηλ. Φωτόπουλος από τη Λευκωσία και ο πληρεξούσιος υπουργός Β’ Αργ. Μακρής από τη θέση πρεσβευτή συμβούλου στη ΜΑ ΕΕ.

Αποφασίστηκε επίσης η ανάκληση γνωμοδοτήσεων προηγούμενων Ανωτάτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων που αφορούν:

Ανάκληση τοποθέτησης της Σ. Φιλιππίδου από την Κεντρική Υπηρεσία στην πρεσβεία στο Σεράγεβο, της Σ. Γραμματά από την Κεντρική Υπηρεσία στην πρεσβεία Τιράνων, της Κ. Ντούτη από την Κεντρική Υπηρεσία στην πρεσβεία Αντίς Αμπέμπα, του Δ. Παπανδρέου από την Κεντρική Υπηρεσία στην πρεσβεία Βουκουρεστίου και του Ν. Παπαγεωργίου από το Λονδίνο στην πρεσβεία της Μόσχας, στη θέση του πρεσβευτή συμβούλου, και επιστροφή του στην Κεντρική Υπηρεσία.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ