Μία σου, μία μου…

Μία σου, μία μου…

Ο Ανδρ. Παπασταύρου ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούνταν στον πάγο, καθώς είχε συγκρουσθεί με την Αλ. Παπαδοπούλου, νυν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, πριν εκπαραθυρωθεί το 2015 και αναλάβει τη θέση της ο κ. Παπασταύρου. Η κ. Παπαδοπούλου τότε είχε κατηγορηθεί ότι ενημέρωνε απευθείας τη ΝΔ και το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά για τις διαπραγματεύσεις των Τσίπρα – Βαρουφάκη με τις Βρυξέλλες το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κουμπαριές…
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ανακλήθηκε μετακίνηση διπλωματικής υπαλλήλου που έχει προσωπική σχέση και κουμπαριά με νέο, αλλά προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης. Οι ανακλήσεις μεταθέσεων φέρνουν πάντως πολλές καραμπόλες που διαταράσσουν το κλίμα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται και σε κάθε περίπτωση να καλύπτονται άμεσα οι κενές θέσεις.

Μόνιμα στο εξωτερικό!
Πολλή γκρίνια υπάρχει στη Διπλωματική Υπηρεσία για το γεγονός ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο πρόσωπα στις νέες τοποθετήσεις που έχουν σχεδόν ξεχάσει πώς είναι η Ελλάδα και η Κεντρική Υπηρεσία. Και δεν έχουν άδικο. Δεν μπορεί σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης ορισμένοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους να διασφαλίζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαρκή παραμονή στο εξωτερικό, όπου πλέον το επίδομα αλλοδαπής εξασφαλίζει ένα… παχυλό εφάπαξ, αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…

Οσμή συναλλαγής…
Και κάτι τελευταίο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να α­ντιληφθούμε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται και ότι δεν είναι δυνατόν να «απονέμονται» τιμής ένεκεν προνομιακές μεταθέσεις σε διπλωμάτες που είχαν επιτελική θέση στην απερχόμενη πολιτική ηγεσία. Αυτή η «ανταμοιβή» δίνει την αίσθηση της συναλλαγής και αυτό κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, αλλά αντιθέτως τους στοχοποιεί, και πολύ συχνά μάλιστα άδικα.

[email protected]

Φωτό: euractiv.com


Σχολιάστε εδώ