Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στον Πόρο – Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί – Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ

Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στον Πόρο – Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί – Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Γενική Γραμματεία ΜΜΕ & Δημ. Σχέσεων σχετικά με το ατύχημα στον Πόρο.

«Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα για πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου, στην θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου – Γαλατά, με τρεις επιβαίνοντες (έναν Έλληνα χειριστή και δύο αλλοδαπούς επιβάτες).
Άμεσα κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή έσπευσαν έξι (6) περιπολικά σκάφη των όμορων Λιμενικών Αρχών Πόρου, Πειραιά, Σαρωνικού, Ερμιόνης, Επιδαύρου και Ύδρας ιδιώτες δύτες, καθώς και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών και Ε/Γ-Λαντζών. Παράλληλα στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν η ανάσυρση από το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών (3) συνολικά σορών ανδρών.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Το θανατηφόρο ατύχημα του πολιτικού ελικοπτέρου, Agusta 109, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης – στις 15:40 – στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά Τροιζηνίας. Εκτελούσε εμπορική πτήση από τον Γαλατά προς αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τρεις επιβαίνοντες, έναν Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου και δύο Ρώσους επιβάτες. Ανασύρθηκαν από την θάλασσα οι σοροί των τριών επιβατών.

Βίντεο: ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπλακ άουτ σημειώνεται στον Πόρο λόγω της πρόσκρουσης, καθώς πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Τι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ άουτ

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά.

Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Νέα ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ


Σχολιάστε εδώ