Κώστας Γεωργουσόπουλος: Πατριώτες, πώς είναι η πετσούλα του αρνιού το Πάσχα;

Κώστας Γεωργουσόπουλος: Πατριώτες, πώς είναι η πετσούλα του αρνιού το Πάσχα;

«Τρεις φίλοι με τρεις σκαραβαίους στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Σε μια πλατεία του Βουκουρεστίου μίζερη με χαμηλό φωτισμό περνώντας ακούσαμε ελληνικά! Ήταν συγκεντρωμένοι, σε πηγαδάκια, έλληνες αυτοεξόριστοι, παλιοί αντάρτες είκοσι πέντε χρόνια μακριά από την πατρίδα. Τους πλησιάσαμε και πιάσαμε κουβέντα. Ήταν συγκινητικοί στην επαφή με πατριώτες που μιλούσαν τη γλώσσα τους.

Όλοι νοσταλγούσαν τα χωριά τους και κυρίως μάνες, γυναίκες και παιδιά που άφησαν πίσω στη φυγή τους μετά την ήττα. Όταν απομακρυνθήκαμε να πάμε προς το κατάλυμά μας μας πήρε από πίσω ένας γέροντας χωρίς να μιλά και χωρίς να πλησιάζει ή να ενοχλεί.

Όταν φτάσαμε στον ξενώνα όπου είχαμε καταλύσει, στην πόρτα, πλησίασε και με κατεβασμένο βλέμμα, σαν να ντρεπόταν που ενοχλούσε, μας πήρε την άδεια (που φυσικά τη δώσαμε απλόχερα) να μας ρωτήσει κάτι. Του το επιτρέψαμε. Και τι μας ζήτησε να του πούμε, αγαπητοί αναγνώστες; ‘‘Πατριώτες, πώς είναι η πετσούλα του αρνιού το Πάσχα την ώρα που ψήνεται, τι γεύση έχει καθώς τραγανιστή λιώνει στο στόμα;’’. Λόγω τιμής!».

Υπογραφή: Κώστας Γεωργουσόπουλος, συγγραφέας

Φωτό: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ