Άνοδος με 5,58% στο Χρηματιστήριο! Πού οδηγεί το ανοδικό ξέσπασμα

Άνοδος με 5,58% στο Χρηματιστήριο! Πού οδηγεί το ανοδικό ξέσπασμα

Καλύπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών ύψους 6,46% που απόλεσε το ΧΑ κατά την διάρκεια των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων, σήμερα καταγράφηκε μια εκρηκτική άνοδο 5,58% φτάνοντας ο ΓΔ στις 828 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος (8,79%).

Ξεχώρισαν Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo και ο ημερήσιος  τζίρος περιορίστηκε στα 62 εκατ. ευρώ.

Το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν κυρίως το σημερινό στήριγμα της αγοράς και δευτερευόντως ένα …φαινόμενο, που θέλει στον μήνα των αδειών και συγκεκριμένα το πρώτο μισό του μηνός οι “έμποροι” να αφήνουν την αγορά σε χαμηλότερες τιμές για να ξεκινήσουν από το δεύτερο μισό τις κινήσεις τους στις αγορές μετοχών. Δεν μπορούμε να πούμε πάντως πως η σημερινή ανάσχεση των πτωτικών προηγούμενων ημερών είναι μια διόρθωση. Όλα θα εξαρτηθούν τις επόμενες ημέρες από τις διεθνείς αγορές αλλά και από την κυβερνητική προσπάθεια που ξεκινά για να πείσουν τους ξένους. Η αρχή την Πέμπτη, στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ και την επόμενη η βαθμολόγηση από τον οίκο Moody’s.

Να σημειώσουμε πως ανοδικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+9,92%), της Viohalco (+9,51%), της Πειραιώς (+8,89%), της Eurobank (+8,69%), της Alpha Bank (+8,13%), της Ελλάκτωρ (+6,97%)και Σαράντης (+6,93%).


Σχολιάστε εδώ