Ναύπλιο: Κατολίσθηση στο γύρο της Αρβανιτιάς (βίντεο)

Ναύπλιο: Κατολίσθηση στο γύρο της Αρβανιτιάς (βίντεο)

Τρόμαξαν δεκάδες λουόμενοι στην παραλία Αρβανιτιάς το πρωί της Τετάρτης…

Ξαφνικά ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ένα σύννεφο πυκνής σκόνης κάλυψε την πλαγιά την Ακροναυπλίας.

Βίντεο: argolikeseidhseis

Σύμφωνα με τον Δημαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, η κατολίσθηση οφείλεται σε διαρροή αγωγού της δεξαμενής υδροδότησης που βρίσκεται στην Ακροναυπλία και στην διάβρωση που αυτή προκάλεσε.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου για την απαγόρευση διέλευσης στον γύρο της Αρβανιτιάς.

“Ενημερώνουμε ότι ο πεζόδρομος ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ από την θέση «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» έως την πλατεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ παραμένει κλειστός λόγω πτώσης βράχων που καθιστά επικίνδυνη την διέλευση.

Nα θυμίσουμε πως και το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε επεισόδιο κατολίσθησης στον “γύρο της Αρβανιτιάς”.

Βίντεο: argonaflia.gr


Ποιά είναι η Αρβανιτιά

Ο γύρος της Aρβανιτιάς», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται από τους κατοίκους της πόλης, αποτελεί τον αγαπημένο περίπατο των Nαυπλιωτών. Όπως πληροφορούμαστε από την Ιστοσελίδα του δήμου του Ναυπλίου ο μέχρι πρόσφατα, ρομαντικός περιπατος ξεκινάει μετά το πέρας της παραλίας και καταλήγει στην πλατεία της Aρβανιτιάς, σε συνολική απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου.
O γύρος καταλήγει στην πλατεία της Aρβανιτιάς. H περιοχή, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ονομάστηκε Aρβανιτιά γιατί από τους βράχους της, το 1779, λέγεται ότι έριξε ο Kαπετάν πασάς τους Aλβανούς μισθοφόρους που λυμαίνονταν την περιοχή.
Στην πραγματικότητα όμως η ονομασία της οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτή την περιοχή, που βρισκόταν εκτός των τειχών και ανατολικά της Πύλης της Ξηράς, κατοικούσαν, ήδη από τα χρόνια της πρώτης Eνετοκρατίας, Aλβανοί.

Mετά την πλατεία της Aρβανιτιάς, μπορεί κανείς να συνεχίσει τον περίπατό του ανατολικά, στους πρόποδες του Παλαμηδιού, και να καταλήξει σε συνολική απόσταση 2,7 χιλιομέτρων περίπου στην αμμουδιά της Kαραθώνας.

Aν πάλι θέλει κανείς να επιστρέψει στην παλαιά πόλη, μπορεί να κατηφορίσει από την πλατεία της Aρβανιτιάς προς το Πάρκο του Σταϊκόπουλου και την Πύλη της Ξηράς.

Ελπίζουμε σύντομα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε να επαναλειτουργήσει αυτός ο εξαιρετικά όμορφος περίπατος.


Σχολιάστε εδώ