Πικραμμένος προς Τσίπρα: Εσείς με κάνατε πολιτικό

Πικραμμένος προς Τσίπρα: Εσείς με κάνατε πολιτικό

Κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis άσκησε –εμμέσως πλην σαφώς– ο Π. Πικραμμένος, μιλώντας στη Βουλή. Απευθυνόμενος προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτήν την αίθουσα είναι διότι εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο, εκόντα άκοντα». Πρόσθεσε δε ότι «δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά με φέρατε, τι να κάνουμε».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε και στις αιτιάσεις (αιχμές) που έχουν διατυπωθεί εναντίον του, όσον αφορά την παρουσία του στο γραφείο του Κων. Μητσοτάκη αλλά και τη θητεία του στον δικαστικό κλάδο. Είπε συ­γκεκριμένα ότι πήγε στο γραφείο του Κων. Μητσοτάκη το 1991, ύστερα από απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του ΣτΕ, ενώ πρόεδρος του ΣτΕ έγινε 19 χρόνια μετά. Αυτά ως απάντηση στην προσπάθεια ορισμένων να συ­γκρίνουν τη δική του πορεία με αυτή της Β. Θάνου.

Απευθυνόμενος προς τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Πικραμμένος σημείωσε: «Νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ισχύει η ελληνική παροιμία ‘‘τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο’’».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναγιώτη Πικραμμένο για τη σπίλωσή του με την υπόθεση Novartis.

Και πρόσθεσε: «Να του πείτε ‘‘συγγνώμη που σε διέσυρα’’ αντί να χασκογελάτε στα βουλευτικά έδρανα, για το κατά τα άλλα μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, όπως είπε ο υπουργός σας εξερχόμενος του Μαξίμου».

Φωτό:thepaper.gr


Σχολιάστε εδώ