Γκρίνιες

Γκρίνιες

Γκρίνιες με αποδέκτη τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, αλλά… τελικό παραλήπτη το πρωθυπουργικό γραφείο καταγράφουν τα ραντάρ μου στα ενδότερα του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο λόγος;

Η απόφαση για δραστική μείωση του αριθμού τον μετακλητών υπαλλήλων ανά υπουργό, που όπως λένε ορισμένοι εξ αυτών τους δυσκολεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους. Με βάση το νέο οργανόγραμμα που συνέταξε ο κ. Γεραπετρίτης, κάθε υπουργός δικαιούται εννέα μετακλητούς, ενώ στην προηγούμενη κυβέρνηση ο μέσος αριθμός ήταν 35 – 40.

Υπήρξε μάλιστα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με 80 μετακλητούς στο γραφείο του. «Φτάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο», λένε γαλάζιοι υπουργοί. Στον κατάλογο των… παραπονούμενων Ν. Δένδιας, Άδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Γ. Πλακιωτάκης και έπεται συνέχεια.

Οι γκρίνιες ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στο πεδίο των υπουργών αλλά και των γαλάζιων βουλευτών και ψηφοφόρων. Για διαφορετικά ζητήματα, εννοείται. Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να διατηρήσει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ προεκλογικά είχε καταγγείλει τη σχετική απόφαση του Αλ. Τσίπρα, είναι ένα από αυτά.

Οι διευκρινίσεις ότι λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχουν «παρενέργειες» σε διάφορα επίπεδα και χρειάζεται αυστηρή παρακολούθηση δεν… έπεισαν πολλούς. Το άλλο θέμα που ενόχλησε τους γαλάζιους ήταν οι νυχτερινές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής του Γ. Βρούτση.

«Κάνουμε ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση το καταγγέλλαμε», τονίζουν. Προς το παρόν οι γκρίνιες είναι σε χαμηλούς τόνους, λόγω του ότι έχει περάσει ένας μήνας μόνο από τις εκλογές. Αργότερα όμως…


Σχολιάστε εδώ