20 δισ. δολ. τα πρόστιμα στις τράπεζες της Ευρώπης!

20 δισ. δολ. τα πρόστιμα στις τράπεζες της Ευρώπης!

Έχουν κυριολεκτικά γονατίσει οι τράπεζες τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια από τα σκάνδαλα και τα υψηλά πρόστιμα, που ξεπερνούν τα 20 δισ. δολάρια στις τράπεζες της Ευρώπης.

Και η… λύση είναι η προσφυγή στην καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς. Το 3% των εργαζομένων στις τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχει αναλάβει τη μάχη ενάντια στο ξέπλυμα, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το 2013.

Κάθε χρόνο οι κορυφαίες τράπεζες πληρώνουν πάνω από 300 εκατ. δολάρια για στελέχωση τμημάτων κατά του ξεπλύματος. Η ιταλική επενδυτική τράπεζα Mediobanca εκτιμά ότι οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι της Ευρώπης την επόμενη διετία θα πρέπει να προσλάβουν 10.000 άτομα, όμως η αγορά εργασίας δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Danske Bank, περιβόητης για τις ύποπτες συναλλαγές 200 δισ. δολ. που διεκπεραίωσε μέσω του υποκαταστήματός της στην Εσθονία, η οποία χρειάζεται 600 άτομα στις μονάδες αντιμετώπισης οικονομικού εγκλήματος. Και η γαλλική BNP Paribas αύξησε κατά 40%, σε 4.200, τους υπαλλήλους της τα τελευταία τρία χρόνια.


Σχολιάστε εδώ