Βήματα πίσω…

Βήματα πίσω…

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, όσο περνάει ο καιρός, όλο και θα πιέζεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το περιεχόμενο της λύσης που μπορεί να αποδεχθεί.

Βεβαίως ο κ. Αναστασιάδης από υπέρμαχος του «ΝΑΙ» στο Σχέδιο Ανάν τώρα εμφανίζεται να συζητά ακόμη και λύσεις δύο κρατών ή συνομοσπονδία αν και η Προεδρία έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, που αποκάλυπταν ότι ο κ. Αναστασιάδης του είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις…

Αποδεχόμαστε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση, όταν και όποτε αρχίσει, και προφανώς δεν θα αποκαλύψει τη στρατηγική του τώρα, πριν ακόμη συμφωνηθούν συνομιλίες. Όμως απλώς να επισημάνουμε ότι καμιά επιλογή στο Κυπριακό δεν θα είναι εύκολη και απλή ούτε αυτονόητη.

Και αν κάποτε η λύση των δύο κρατών ήταν επιδίωξη της Τουρκίας, τώρα ακόμη και γι’ αυτή η Τουρκία θα επιδιώξει και θα αναζητήσει ανταλλάγματα που θα αφορούν και το φυσικό αέριο. Επομένως, αντί για δηλώσεις και αντιδηλώσεις, είναι προτιμότερο να προετοιμασθούν Αθήνα και Λευκωσία για όλα τα ενδεχόμενα.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ