Διονύσης Σιμόπουλος: Όταν η Κάρεν τσίμπησε…

Διονύσης Σιμόπουλος: Όταν η Κάρεν τσίμπησε…

«Ακόμα και η μεγαλύτερη καταστροφή, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό αυτό που θα πω, κάνει τον άνθρωπο καλύτερο. Και θα δώσω ένα παράδειγμα. Το 1968 που ήμουν 25 ετών παντρεύομαι τη γυναίκα μου. Για την Αμερική ίσως να ήμουν και μεγάλος, γιατί παντρεύονταν πολύ νέοι τότε. Επίσης, επειδή μου άρεσε το ωραίο φύλο και ήμουν ας πούμε δραστήριος εκείνη την εποχή, αισθάνθηκα έτοιμος για να προχωρήσω.

Είχα πάρα πολλές σχέσεις μικρές και οι τότε φιλενάδες μου πήγαιναν κι έκαναν παράπονα στην Κάρεν, η οποία ήταν υπεύθυνη φοιτητικών δραστηριοτήτων στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα. Γνώριζε τα δικά μου θέματα πριν παντρευτώ δηλαδή, και δεν έπεφτε με τα κόλπα που της έκανα. Η γυναίκα μου είχε μια αδυναμία στην ελισαβετιανή φιλολογία, και δη στον Σαίξπηρ.

Μια μέρα στο καφέ του Πανεπιστημίου, όπως ήμασταν μαζεμένοι και συζητούσαμε, αυθόρμητα της λέω – με την επιθυμία να προκαλέσω συζήτηση – ότι ο Σαίξπηρ τα έκλεβε όλα από τον Σπένσερ. Εκεί η Κάρεν τσίμπησε, τσαντίστηκε και έφυγε. Με αυτόν τον τρόπο μετά από έναν χρόνο πολιορκίας την κατέκτησα και συμπληρώσαμε αισίως 51 χρόνια».

Υπογραφή: Διονύσης Σιμόπουλος, διάσημος αστροφυσικός, διευθυντής του Πλανηταρίου

Φωτό: thenewspaper.gr


Σχολιάστε εδώ