Ανανέωση, το σχέδιο της Φώφης

Ανανέωση, το σχέδιο της Φώφης

Το ΚΙΝΑΛ δεν θα καταθέσει τα όπλα ούτε στον Κυριάκο ούτε στον Αλέξη

-Δεν θα κλάψουμε για κανέναν, αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να στηριχθούν σε αποστάτες, διαμηνύει

Αποφασισμένη να κρατήσει το κόμμα που η ίδια δημιούργησε ζωντανό στο πολιτικό σκηνικό είναι η Φώφη Γεννηματά. Αντιλαμβανόμενη πως ιστορικά στελέχη του χώρου, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν τις δικές τους στοχεύσεις, προετοιμάζει τις προσωπικές της πρωτοβουλίες για να διατηρήσει την αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας σε συνεργάτες της ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα ούτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε στον Αλέξη Τσίπρα». «Μάταια θα περιμένουν, όσους και να πάρουν με αντίδωρο την εξουσία, το Κίνημα θα αναγεννηθεί», είναι μία φράση που της αποδίδεται από συνομιλητές της. «Η φθορά της ΝΔ στην κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση θα δημιουργήσει ευκαιρίες και για εμάς», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο «ΠΑΡΟΝ».

Το σχέδιο της Φώφης Γεννηματά για την επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής στηρίζεται σε μία μόνο λέξη: Ανανέωση! Με κεντρικά πρόσωπα τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον Παύλο Χρηστίδη θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και το περιεχόμενο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ήδη στη Βουλή προώθησε τον Δημήτρη Μάντζο στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον νεαρό δικηγόρο να έχει κάνει ήδη και τα πρώτα του βήματα στα ΜΜΕ, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Καθημερινές σχεδόν παρουσίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν και άλλα νέα στελέχη, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Ζέφη Δημαδάμα.

Επίσης δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η πρότασή της για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, όπου έδωσε τον ρόλο στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Έναν βουλευτή που δεν κοιτά ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν τον ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ο προερχόμενος από την Αρκαδία πολιτικός χαρακτήρισε τίτλο τιμής.

Μια ακόμη κίνηση ανανέωσης ήταν και η ανάθεση κεντρικού ρόλου στην Ευαγγελία Λιακούλη, τη νέα βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής από τη Λάρισα, η οποία κατάφερε να θέσει εκτός μάχης και εκτός Βουλής τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Κώστα Μπαργιώτα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης θα αντιμετωπιστούν και όσοι… αποχωρήσουν για άλλες πολιτείες. «Δεν θα κλάψουμε για κανέναν, αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να στηριχθούν σε αποστάτες είναι δικό τους πρόβλημα και θα τους κρίνει ο λαός», είναι το μήνυμά τους προς τους… ενδιαφερόμενους να αλλάξουν κομματική στέγη και τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Προκειμένου να προλάβει το φλερτ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά θα επιχειρήσει να δεσμεύσει τους πάντες στην αυτόνομη πορεία από την εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη, που φέτος θα γίνει στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας και θα είναι αφιερωμένη στον αγροτικό κόσμο.


Σχολιάστε εδώ