Η UEFA μάς κουνά το δάκτυλο, αλλά στις διοργανώσεις της γίνονται όργια…

Η UEFA μάς κουνά το δάκτυλο, αλλά στις διοργανώσεις της γίνονται όργια…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η UEFA με κάθε ευκαιρία μας κουνάει το δάχτυλο και μας απειλεί με Grexit με αφορμή τα επεισόδια που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα.

Και όλο και ζητάει αυστηροποίηση των ποινών και των μέτρων προκειμένου να παταχθεί η βία εντός των ελληνικών συνόρων.

Και την ίδια ώρα έρχεται η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και με τις αποφάσεις της μας δείχνει ότι μας δουλεύει… μέσα στα μούτρα μας!

Τρανή απόδειξη τούτου αυτό που συνέβη στον αγώνα του β’ προκριματικού γύρου του Europa League ανάμεσα στη μετέπειτα αντίπαλο της ΑΕΚ Κραϊόβα και την ουγγρική Χόνβεντ.

Στο 119’ της παράτασης αντικείμενο, πιθανότατα αναπτήρας, που πετάχτηκε από την εξέδρα βρήκε στο κεφάλι τον διαιτητή του αγώνα Χάντερ. Ταυτόχρονα μια κροτίδα έπεσε δίπλα στο πόδι του και τον έκαψε ελαφρά.

Ο ρέφερι δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει και έφυγε στ’ αποδυτήρια και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και ενώ όλοι περίμεναν ο αγώνας να διακοπεί, ο παρατηρητής της UEFA ζήτησε τη συνέχισή του! Έτσι παίχτηκε ένα λεπτό παράτασης και τα πέναλτι, με τον τέταρτο διαιτητή να έχει πάρει τη σφυρίχτρα.

Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι η UEFA θέλει να ολοκληρώνονται τα ματς για το καλό του αθλήματος!

Οι ενστάσεις των Ούγγρων έπεσαν στο κενό και η Κραϊόβα απλά τιμωρήθηκε με 2+1 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσουν οι ξένοι επιτηρητές να μας επιβάλουν να περάσουμε το οτιδήποτε, μήπως να τους επισημαίναμε το συγκεκριμένο περιστατικό; Όχι ότι θα κερδίζαμε τίποτα. Το πολύ πολύ να μας έριχναν καμιά σφαλιάρα και να μας διέταζαν «σκάστε και κολυμπάτε…».

Διότι έτσι μας βλέπουν, σαν ιθαγενείς, που τους πατάνε στον σβέρκο και τους πουλάνε καθρεφτάκια…


Σχολιάστε εδώ