Το όνειρο του Γεραπετρίτη…

Το όνειρο του Γεραπετρίτη…

…ξέρετε ποιο είναι; «Να έρχονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης και να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση. Αυτό είναι η βασική μου θέση για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Όταν καταφέρουμε να έχουμε τέτοιου τύπου πολιτικό ρεαλισμό για να μπορούν οι βουλευτές της συμπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αισθάνομαι ότι θα έχει αναβαθμισθεί πάρα πολύ το κοινοβουλευτικό και αντιπροσωπευτικό μας σύστημα, για να έχουμε αυτό το οποίο στη μεταπολίτευση, προϊόντος του χρόνου, έχει χαθεί. Δηλαδή, την πρωταρχία του Κοινοβουλίου».

Πάντως, για τον εαυτό του δεν πολυμιλάει. «Είμαι πολύ διαφανής για να με θεωρήσει κάποιος ‘‘σκιά’’. Θεωρώ μεγάλη κατάκτηση την ανωνυμία. Αυτή η υπερέκθεση με ταράζει».

Είναι και ειλικρινής, όμως. Λίγοι λένε: «Έχω την αίσθηση ότι χρωστάω στο κράτος. Ό,τι έχω κατακτήσει στη ζωή μου, το κατέκτησα μέσω του κράτους. Τότε το Δημόσιο ξόδευε χρήματα για να εκπαιδεύσει καλά ένα ανθρώπινο δυναμικό που επέστρεφε στη χώρα. Τώρα υπάρχει σφάλμα στη μηχανική του συστήματος. Το Δημόσιο δαπανά χρήματα μόνο για τις βασικές σπουδές και έπειτα τα παιδιά φεύγουν και μένουν έξω».

Μία ακόμη ένταξη στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου: Ο Δημήτρης Τσιόδρας ανήκει πλέον στο δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου. Ακούγεται, μάλιστα, ότι ο πρώην εκπρόσωπος του Ποταμιού και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τη ΝΔ θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου.


Σχολιάστε εδώ