Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για την παράδοση παραλιακών μετώπων στον κόλπο της Λάρυμνας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για την παράδοση παραλιακών μετώπων στον κόλπο της Λάρυμνας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο ζήτημα της παράδοσης παραλιών και θαλασσών στον κόλπο της Λάρυμνας στις επιχειρήσεις του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, έθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση του ευρωβουλευτή της Κώστα Παπαδάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει ως εξής:

«Στον κόλπο της Λάρυμνας όπως ανέδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν παραδοθεί στις επιχειρήσεις του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών παραλίες και θάλασσες προκειμένου να τοποθετούνται κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας. Αυτά τα σχέδια δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  και συνεχίζονται τώρα από αυτή της ΝΔ και για την παραλία Πράσινα Νερά, όπου είναι η μοναδική στην οποία έχουν  μέχρι σήμερα  πρόσβαση οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Κι όλα αυτά παρά την αρνητική τοποθέτηση του αρμόδιου Δήμου και της Περιφέρειας.

Αυτοί οι σχεδιασμοί επιταχύνονται παραδίδοντας σε επιχειρηματικούς ομίλους με μόνο κριτήριο το κέρδος, λιμενικές ζώνες και παραλιακά μέτωπα για εκμετάλλευση στο όνομα της ανταγωνιστικότητας κι επιχειρηματικότητας, στερώντας από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά για την αναγκαία αναψυχή. Κάτοικοι και σωματεία της περιοχής με τις κινητοποιήσεις τους ζητούν όχι μόνο να παραμείνει η παραλία Πράσινα Νερά ανοιχτή αλλά και να μην τοποθετηθούν άλλα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο της Λάρυμνας.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο αίτημα κατοίκων, σωματείων και φορέων σε πολλές περιοχές της χώρας για καμία ιδιωτικοποίηση και παράδοση σε επιχειρηματικά συμφέροντα λιμενικών ζωνών και παραλιακών μετώπων;«.

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σχολιάστε εδώ