Το Κολλέγιο Αθηνών κυβερνά τη χώρα!

Το Κολλέγιο Αθηνών κυβερνά τη χώρα!

Μια μεγάλη «συνιστώσα», αυτή του Κολλεγίου Αθηνών, έχει στις τάξεις της η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόφοιτος του συγκεκριμένου ιδιωτικού σχολείου στο Ψυχικό.

Εάν δει κανείς προσεκτικά τις τοποθετήσεις που έκανε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, θα διαπιστώσει ότι αρκετοί και μάλιστα σε κεντρικά υπουργικά πόστα και σε κομβικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό έχουν τελειώσει το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ επίσης ορισμένοι έχουν κάνει κυρίως μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ, όπως, π.χ., ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, που έχει μεταπτυχιακές σπουδές και στο ΜΙΤ.

Μάλιστα, η τάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει απόφοιτους του Κολλεγίου Αθηνών σε κομβικά πόστα έχει σχολιαστεί και στην ΚΟ της ΝΔ και ενδεικτικά αναφέρονται: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, γιος του πρώην υπουργού και επιτρόπου στην ΕΕ αλλά και αντιπροέδρου της ΝΔ, επί Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Δήμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που φέτος συμμετείχε και στην ετήσια σύναξη της φημισμένης, πανίσχυρης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, που ήταν και αρχηγός ακροδεξιάς μαθητικής οργάνωσης.

Επίσης, απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών είναι μεταξύ άλλων ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη, δικηγόρος, Γρηγόρης Δημητριάδης (γιος της αδελφής του πρωθυπουργού, Κατερίνας), αλλά και ο νέος προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Παιδιά του Κολλεγίου είναι μεταξύ άλλων και ο Σπήλιος Λιβανός, στενός προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, όπως επίσης κολλεγιόπαιδο είναι και ο νέος γενικός γραμματέας Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, άλλοτε συνεργάτης του Κώστα Σημίτη.

Ακόμη, αρκετοί απόφοιτοι του Κολλεγίου στελεχώνουν ήδη την κρατική μηχανή, όπως ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, που επίσης έχει σπουδές και στο Χάρβαρντ, όπου έκανε και μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική στη Σχολή John F. Kennedy School of Government, ο Νίκος Γιατρομανωλάκης, ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού και μέλος του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη έως το 2016 και νυν γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ