Αξιοποιήστε τον Αύγουστο

Αξιοποιήστε τον Αύγουστο

Καθώς βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όσους αναγνώστες μας έχουν ακίνητη περιουσία και δεν την έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο να αξιοποιήσουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και να το πράξουν, διασφαλίζοντας έτσι τη γη που τους ανήκει.

Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που μπορεί κάποιος να μην έχει υποβάλει τη δήλωση ιδιοκτησίας του. Ίσως δεν κατόρθωσε να συλλέξει τα έγγραφα που χρειάζονται, ίσως είναι… διστακτικός, φοβούμενος τις μελλοντικές φορολογικές εισφορές, ίσως δεν το έχει εντοπίσει ή ενδεχομένως δεν έχει να καταβάλει τα 35 ευρώ που απαιτούνται ανά ιδιοκτησία. Όλα αυτά είναι σεβαστά και κατανοητά.

Εάν όμως θέλει να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του, για τον ίδιο αλλά και τους απογόνους του, και να μην καταλήξει σε… ξένα χέρια (ιδιωτικά ή δημόσια) θα πρέπει να κάνει μια υπέρβαση και να τη δηλώσει στο Κτηματολόγιο, ακόμα και εάν ένα ή περισσότερα πιστοποιητικά εκκρεμούν και θα τα προσκομίσει αργότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι εάν διαθέτει περισσότερα από δύο αγροτεμάχια (εντός του ίδιου προκαποδιστριακού δήμου ή κοινότητας), θα πληρώσει μόνο για τα δύο από αυτά.

Η δήλωση είναι απλή και μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, μέσω της οποίας μπορεί κανείς επίσης να εντοπίσει την ιδιοκτησία του στον χάρτη.


Σχολιάστε εδώ