Ο οίκος Fitch αφήνει «στάσιμο» τον Κυριάκο

Ο οίκος Fitch αφήνει «στάσιμο» τον Κυριάκο

Με το «καλημέρα», καμπανάκι στον Μητσοτάκη

Αποτελεί, το λιγότερο, μεγάλη έκπληξη η στάση των Αγορών, με αιχμή του δόρατος τον οίκο Fitch, απέναντι στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενώ τους τελευταίους έξι μήνες οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν συνεχώς την ελληνική οικονομία, ήρθε την Παρασκευή (2 Αυγούστου) ο οίκος Fitch να προσγειώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά τις προγραμματικές του δηλώσεις και τα πρώτα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο οίκος Fitch ΔΕΝ αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. Αντιθέτως, τη διατήρησε –με άλλες λέξεις, την έκρινε «στάσιμη»– στη βαθμίδα «ΒΒ-», κάτι που σημαίνει ότι έχει πολλές επιφυλάξεις για το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


 

Ειδικότερα, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι τα μέτρα του Μητσοτάκη δεν είναι σε θέση να καθησυχάσουν τις Αγορές σχετικά με τους κινδύνους τους οποίους δημιουργούν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ιδίως τα υψηλά επίπεδα χρέους, οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης και τα «κόκκινα» δάνεια.


Με λόγια σταράτα: Κυριάκο, περίοδο χάριτος δεν έχεις και μαγικές συνταγές ανάπτυξης δεν υπάρχουν. Έχεις δίκιο βεβαίως για αυτά που κληρονόμησες, αλλά προσοχή στο τι πιστεύεις ως προς τις δυνατότητες της κυβέρνησής σου. Στην οικονομία ούτε μάγοι υπάρχουν ούτε τα καπέλα τους κρύβουν κουνέλια. Αντιθέτως, «η ζωή τραβάει την ανηφόρα».


Σχολιάστε εδώ