Και aerial dance στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Πρωτοπόρα συνεργασία ΤΕΦΑΑ – Δήμου Τρικκαίων για την άσκηση στη ζωή των πολιτών
Πώς συνδέεται το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την πόλη των Τρικάλων; Με την παραμονή του και μόνο στην περιοχή; Όχι μόνο! Αλλά και με τη συνεργασία για την ανάδειξη των θετικών που υλοποιούνται στον Δήμο και στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Όπερ και εγένετο. Δηλαδή εγένετο… aerial dance στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων. Εκεί, όπου τα βράδια η νεολαία συναντιέται, εκεί, όπου οι επισκέπτες φωτογραφίζουν ή φωτογραφίζονται, εκείνον τον χώρο, διάλεξαν οι ιθύνοντες του νεοσύστατου εργαστηρίου «Επιστήμες Ελεύθερου χρόνου: ΦΥΣΗ-ΣΠΟΡ-ΤΕΧΝΕΣ» του ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να κάνουν κάτι πρωτοποριακό.
Να γίνει τόπος aerial dance, δηλαδή εναέριου χορού, με τη βοήθεια των γνωστών πανιών, που επιτρέπουν στον ασκούμενο να συνδυάσει χορό και ακροβατική γυμναστική.
Και όλο αυτό, παρουσιάστηκε το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του Ιουλίου του 2019, από την performer Δρ Ζαφειρούδη Αγλαΐα, που ήταν και υπεύθυνη για την ιδέα, τη σύλληψη, τη χορογραφία και την καλλιτεχνική επιμέλεια του γεγονότος.
Μια πρωτότυπη ιδέα, π[ου φέρνει πιο κοντά την άθληση με τη μοντέρνα της μορφή, την πόλη των Τρικάλων στο κεντρικότερο σημείο της, και το ΤΕΦΑΑ της πόλης, αναδεικνύοντας τη σχέση του αθλητισμού με την καθημερινότητα. Και μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με τον νεοεκελγέντα πρόεδρο του τμήματος, αν. καθηγητή κ. Νίκο Διγγελίδη, με τον οποίο συζήτησαν ακριβώς τη δυνατότητα νέων συνεργασιών.
Τον Δήμαρχο Τρικκαίων ευχαρίστησε και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Δρ. Χάρης Κουθούρης, επισημαίνοντας ότι «το project “AERIAL DANCE: SPORTS, ARTS & CULTURE” συνδέει την κίνηση, την άσκηση, τη φύση με την τέχνη κ τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία κ αξιοθέατα της πόλης και του Νομού».
Ο Δήμος Τρικκαίων και η πόλη των Τρικάλων έκαναν την αρχή, διαδίδοντας την ομορφιά της άσκησης με φόντο την όμορφη γέφυρα της πόλης, που χρονολογείται από τα τέλη του 1886.
Τη συγκεκριμένη δράση πλαισίωσαν επίσης, ο κ. Πασχάλης Ζαφειριάδης στην ασφάλεια της performer, και οι κ. Θάνος και Γιάννης Φλούλης στο βίντεο και στη φωτογραφία.