Χατζηδάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε στη ΔΕΗ τη χειρότερη μορφή ιδιωτικοποίησης, τη δωρεάν ιδιωτικοποίηση”

Χατζηδάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε στη ΔΕΗ τη χειρότερη μορφή ιδιωτικοποίησης, τη δωρεάν ιδιωτικοποίηση”

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε στη ΔΕΗ τη χειρότερη μορφή ιδιωτικοποίησης, τη δωρεάν ιδιωτικοποίηση, καθώς συμφώνησε με την τρόικα να χάσει σε πέντε χρόνια τους μισούς της πελάτες με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη στον “Real FM”.

“Στη ΔΕΗ, αυτό το οποίο συνέβη, και σχεδιασμένο να ήταν από τους ανταγωνιστές της επιχείρησης για να πάει φούντο η ΔΕΗ, δεν θα μπορούσε να έχει γίνει. Επομένως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι “επί ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρήθηκε δύο φορές ιδιωτικοποίηση κάποιων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, τη δεύτερη φορά μάλιστα χωρίς κατώφλι, δηλαδή, θεωρητικά και με 1 ευρώ θα μπορούσε κανείς να κάνει προσφορά, και δεν εμφανίστηκε κανείς αγοραστής. Και δεν εμφανίστηκε διότι έχει απαξιωθεί η επιχείρηση και προφανώς έχουν απαξιωθεί και οι λιγνιτικές μονάδες, που επιχειρήθηκε να πουληθούν. Αυτή είναι η κατάσταση και αυτή την κατάσταση έχω να διαχειριστώ. Και θα περίμενα από το ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά σ’ αυτά τα τραγικά χάλια που μας κληρονόμησε, να έχει μια κάπως μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση”.

Πηγή: capital.gr


Σχολιάστε εδώ