Ε. Αχτσιόγλου: Τον Απρίλιο η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας (17,6%)

Ε. Αχτσιόγλου: Τον Απρίλιο η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας (17,6%)

-«Tο σημαντικό είναι ότι η μείωση αυτή συνοδεύτηκε από σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση της ποιότητας των θέσεων εργασίας» αναφέρει η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου 

«Τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας κατέγραψε η Ελλάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του Απριλίου 2019.

Το σημαντικό είναι ότι η μείωση αυτή συνοδεύτηκε από σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση της ποιότητας των θέσεων εργασίας, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να ενισχυθούν και όχι να ακυρωθούν αν πραγματικά θέλουμε να δημιουργήσουμε δουλειές με δικαιώματα».

Eurostat στο 17,6% η ανεργία τον Απρίλιο

Να θυμίσουμε πως η σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε  στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, σε σχέση με 18,2% τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (από 19,8% σε 17,6%).


Σχολιάστε εδώ