Στρατό από μετακλητούς είχαν υπουργοί, υφυπουργοί και γεν. γραμματείς

Στρατό από μετακλητούς είχαν υπουργοί, υφυπουργοί και γεν. γραμματείς

Επιχείρηση απαξίωσης και δυσφήμισης της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σε καθημερινή σχεδόν βάση βλέπουν το φως της δημοσιότητας γεγονότα και «ντοκουμέντα», όχι τόσο σχετικά με τον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόσθηκε, όσο για κάποιες επιμέρους πτυχές στην άσκηση της εξουσίας.

Αποφάσεις και επιλογές που αποπνέουν παλαιοκομματισμό και αναξιοκρατία αλλά και φαινόμενα κακοδιοίκησης, φαυλότητας, σπατάλη δημοσίου χρήματος κ.λπ. Οι αποκαλύψεις μάλιστα δεν σταματούν στο επίπεδο των (πρώην) κυβερνητικών στελεχών, σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και τον ίδιο τον (πρώην πρωθυπουργό) Αλ. Τσίπρα.

Τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δραστική μείωση των μετακλητών υπαλλήλων (σε υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς). Συνόδευσε δε την ανακοίνωση με την επισήμανση ότι οι θέσεις περιορίζονται στις 716 από 2.700 που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβερνητικές πηγές έκαναν για δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 44 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι δεν υπήρχε ένας κεντρικός έλεγχος, ούτως ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να γνωρίζει πόσοι είναι οι μετακλητοί και σε ποιες θέσεις βρίσκονται. Αλαλούμ, με άλλα λόγια. Από τα… παραλειπόμενα που διέρρευσαν ήταν ότι στην υπηρεσία του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα βρίσκονταν συνολικά 150 μετακλητοί, ενώ περί τους 86 απασχολούσε η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ανάλογος ήταν ο… πλουραλισμός μετακλητών και στα άλλα υπουργεία.

Αμέσως μετά τις εκλογές άρχισαν να δημοσιοποιούνται στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Αμέσως μετά τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του νέου υπουργού Υγείας Β. Κικίλια διέρρευσαν πληροφορίες για την «τραγική» κατάσταση που συνάντησε. Αρχικά αποκαλύφθηκε ότι στο Νοσοκομείο της Λήμνου υπηρετούσε μόνον ένας παθολόγος, ο οποίος ήταν σε συνεχή εφημερία για πάνω από έναν μήνα! Το γεγονός προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση. Ανάλογο κρούσμα υπήρχε στο Νοσοκομείο Σάμου, με την πλήρη απουσία παιδιάτρου (αποτελεί αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης που ζήτησε ο κ. Κικίλιας).

Στο κάδρο των προβλημάτων και των ελλείψεων μπήκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου εν μέσω θερινής σεζόν έγινε γνωστό ότι μόλις το 41% των πυροσβεστικών οχημάτων (768 από 1.868) λειτουργεί κανονικά. Για να… επιβεβαιωθεί έτσι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει την Πυροσβεστική, επισήμανση όχι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα.

Να καταδείξουν την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ως στόχο οι πληροφορίες με βάση τις οποίες από τις εξαγγελίες που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι μόλις το 20% είχε υλοποιηθεί. Ακόμη και αυτές που αφορούσαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα κ.ά. είχαν μείνει στα χαρτιά.
Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ