Πώς θα μπείτε στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία

Πώς θα μπείτε στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία

-Και πού πρέπει να απευθυνθείτε

Στην ιστοσελίδα keyd.gov.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έχει αναρτηθεί ο ανανεωμένος οδηγός χρήσης για το πώς να κάνεις την αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας! Περιλαμβάνει τις ενέργειες του αιτούντα, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών μέχρι και την αποδοχή του σχεδίου σύμβασης ρύθμισης των δανείων.

Επίσης έχουν αναρτηθεί μέσα στην πλατφόρμα τα στοιχεία των τραπεζών (χρέη, καταθέσεις κ.λπ.) για τους 1.600 χρήστες που έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο την αίτησή τους, από τους 11.000 χρήστες που έχουν ξεκινήσει την ετοιμασία της αίτησής τους.

Τα κέντρα εξυπηρέτησης
Στα Γραφεία και τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν για να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν χρέη προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες.

Παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη για τις διαδικασίες και την ουσία όσων προβλέπονται στο πρόσφατα ανανεωμένο νομικό πλαίσιο, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και γενικότερα για τις πρόνοιες που περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη (νόμος Σταθάκη) για το σύνολο των χρεών των ευάλωτων -και μη- κοινωνικών ομάδων.

Επίσης καθοδηγούν και για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με τη συνδρομή αρμόδιων και επίσημων θεσμικών φορέων, κυρίως σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ή του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών καθώς και οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού δυνατοτήτων, ανάλογα με την εξατομικευμένη περίπτωση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Ήδη λειτουργούν στις παρακάτω 11 περιοχές της Αττικής και σε 24 νομούς (σταδιακά, δε, θα αναπτυχθεί δίκτυο 120 Γραφείων σε όλη την επικράτεια):
ΓΕΥΔ Άγ. Ιωάννη Ρέντη, ΓΕΥΔ Άρτας, ΚΕΥΔ Αγρινίου, ΚΕΥΔ Αθήνας, ΚΕΥΔ Αλεξανδρούπολης, ΚΕΥΔ Αχαρνών, ΚΕΥΔ Βόλου, ΓΕΥΔ Βριλησσίων, ΚΕΥΔ Ευόσμου – Κορδελιού, ΚΕΥΔ Ζωγράφου, ΚΕΥΔ Ηλιούπολης, ΚΕΥΔ Ηρακλείου Κρήτης, ΚΕΥΔ Θεσσαλονίκης, ΚΕΥΔ Ιωαννίνων, ΚΕΥΔ Καβάλας, ΓΕΥΔ Καλαμαριάς, ΚΕΥΔ Καλαμάτας, ΚΕΥΔ Καλλιθέας, ΓΕΥΔ Καρδίτσας, ΚΕΥΔ Κοζάνης, ΚΕΥΔ Κορίνθου, ΚΕΥΔ Λάρισας, ΓΕΥΔ Λιβαδειάς, ΓΕΥΔ Νέας Ιωνίας, ΚΕΥΔ Πάτρας, ΚΕΥΔ Παύλου Μελά Θεσ/νίκης, ΚΕΥΔ Πειραιά, ΓΕΥΔ Πύργου, ΚΕΥΔ Ρόδου, ΚΕΥΔ Σερρών, ΓΕΥΔ Σπάρτης, ΓΕΥΔ Τρίπολης, ΓΕΥΔ Φλώρινας, ΚΕΥΔ Φυλής, ΚΕΥΔ Χαλανδρίου, ΚΕΥΔ Χαλκίδας.


Σχολιάστε εδώ