Μπούμερανγκ η Novartis για τους σκευωρούς

Μπούμερανγκ η Novartis για τους σκευωρούς

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος με την υπόθεση Novartis, αλλά προς διαφορετική κατεύθυνση αυτήν τη φορά. Με εντολή του εκτελούντος χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα, δύο αντεισαγγελείς θα ερευνήσουν τις μηνύσεις που είχαν υποβάλει παλαιότερα Αντ. Σαμαράς, Δ. Αβραμόπουλος και Ευ. Βενιζέλος κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς. Μηνύσεις που είχαν υποβληθεί στις αρχές του 2018, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «άθλια σκευωρία» με πολιτικά κριτήρια, ενώ είχαν χαρακτηρίσει «συκοφαντίες» τις κατηγορίες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Novartis.

Οι μηνύσεις είχαν μπει στο αρχείο, αλλά ανασύρθηκαν στην πορεία ύστερα από απόφαση της Δικαιοσύνης. Η απόφαση να ερευνηθεί τόσο το πε­ριεχόμενο των μηνύσεων, όσο και η βασιμότητα όσων καταγγέλλουν τα πολιτικά πρόσωπα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές, έχει αλλάξει η κυβέρνηση, όσο να ‘ναι έχει αλλάξει το κλίμα και στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης, εκτός από τις μηνύσεις των τριών πολιτικών προσώπων, θα ερευνήσουν ακόμη το περιεχόμενο των καταγγελιών του αντεισαγγελέα Ι. Αγγελή όσον αφορά τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην υπόθεση με τη Novartis τόσο η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, όσο και η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου. Στις καταγγελίες του είχε εμπλέξει τόσο τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, όσο και τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν».

Η εντολή που έχουν λάβει οι κ. Ζα­χαρής και Σοφουλάκης είναι να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατόν τις έρευνές τους, καθότι δεν είναι δυνατόν να σέρνονται επί μακρόν καταγγελίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της ελληνικής Δικαιοσύνης.


Σχολιάστε εδώ