Σόου Κοτζιά – Καμμένου στα δικαστήρια

Σόου Κοτζιά – Καμμένου στα δικαστήρια

Στα πολιτικά δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους οι Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος, διαφορές που δημιουργήθηκαν την περίοδο που αμφότεροι ήταν κορυφαίοι υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα. Κατά τα φαινόμενα, τους επόμενους μήνες ο πρώην υπουργός Άμυνας θα περάσει αρκετό χρόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων καθώς εκκρεμούν σε βάρος του και άλλες μηνύσεις.

Μετά τις 7 Ιουλίου κανείς εκ των κ. Κοτζιά και Καμμένου δεν είναι βουλευτής, οπότε και δεν τίθεται θέμα ασυλίας. Εξ ου και η Βουλή επιστρέφει στη Δικαιοσύνη τους σχετικούς φακέλους προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Καμμένου για τις καταγγελίες που είχε κάνει σχετικά με το πρόγραμμα visa που είχε υλοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών επί ημερών του κ. Κοτζιά. Είχε συγκεκριμένα μιλήσει (ο κ. Καμμένος) ευθέως για αδιαφανείς (σκανδαλώδεις) διαδικασίες και ότι πίσω από την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα κρύβεται ο μεγαλοεπενδυτής Τζ. Σόρος. Ο κ. Κοτζιάς το είχε διαψεύσει προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, ενώ ανάλογες προθέσεις είχε εκφράσει και η εμπλεκόμενη εταιρεία.

Η μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών δεν είναι η μοναδική που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Καμμένος. Υπάρχει ακόμη αυτή που υπέβαλε εναντίον του (ο φάκελος από τη Βουλή επιστρέφει στη Δικαιοσύνη) η Ντ. Μπακογιάννη με αφορμή ένα επιθετικό (σχεδόν συκοφαντικό) tweet που είχε αναρτήσει τον Ιανουάριο του 2019, όπου συνέδεε την κ. Μπακογιάννη με τον Τ. Ερντογάν, τον Μ. Χριστοφοράκο, τον Β. Μαρινάκη και τα ναρκωτικά. Υπάρχει και μια τρίτη μήνυση σε βάρος του κ. Καμμένου, που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος Ανδρ. Παπαδόπουλος για δυσφήμιση από τα social media. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις αυτές μηνύσεις δεν είναι οι μοναδικές που εκκρεμούν σε βάρος του πρώην υπουργού.

Μπελάδες για Κοτζιά
Στο μεταξύ δεν είναι μόνο ο κ. Καμμένος που έχει ανοιχτά ζητήματα δικαστικής φύσεως αλλά και ο κ. Κοτζιάς. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας για «εσχάτη προδοσία» όσον αφορά τη Συμφωνία με τα Σκόπια. Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων η ομοσπονδία ζητάει την υπογραφή 30 βουλευτών προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία έγκυρα, αντικειμενικά και προπάντων επίσημα θα διερευνήσει τα αδικήματα που προσάπτονται στον κ. Κοτζιά σχετικά με τη Συμφωνία με των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι η ομοσπονδία είχε υποβάλει μήνυση, αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέπεμψε τον φάκελο στη Βουλή, δεδομένου ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Κοτζιάς ήταν βουλευτής.


Σχολιάστε εδώ