Καλές οι ευχές, αλλά πώς θα γίνουν πράξη;

Καλές οι ευχές, αλλά πώς θα γίνουν πράξη;


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Απ’ την ευχή «πρέπει ο Ολυμπιακός να μείνει στην Α1» μέχρι την υλοποίησή της η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Διότι ναι μεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό που εννοούν ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά το δύσκολο είναι το πώς θα γίνει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε τη μεγάλη κουβέντα. Όλα θα πρέπει να γίνουν νομότυπα. Και πόσο εύκολο είναι αυτό, όταν έχουν εξαντληθεί, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, στην Ελλάδα όλα τα ένδικα μέσα;

Άρα, για να μείνουν οι «ερυθρόλευκοι», απ’ ό,τι φαίνεται, δύο δρόμοι υπάρχουν. Wild card, αν και σε πρώτη φάση ο ΕΣΑΚΕ έχει πει ότι δεν μπορεί να πάει στους «ερυθρόλευκους», ή δικαίωση των τελευταίων από το CAS, ύστερα από προσφυγή τους. Με το τελευταίο ενδεχόμενο να φαντάζει ως η πιο… αποδεκτή εξέλιξη.
Δεν αρκεί όμως αυτό. Είναι φανερό ότι η ΕΟΚ λειτουργεί υπό την πίεση που δέχονται οι ομάδες της Α1 μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Ήδη ακούγεται ότι βασικοί χορηγοί έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να αποχωρήσουν, ενώ και η προσφορά για τα τηλεοπτικά είναι μειωμένη. Κάτι που, για να είμαστε ξεκάθαροι, υπολόγιζαν στον Πειραιά και… πόνταραν σε αυτό ως μέσο πίεσης.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι επίσης τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Διότι οι Πειραιώτες λένε ότι δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα απ’ όσα τους ανάγκασαν σε… αντάρτικο και επομένως δεν θέλουν να επιστρέψουν!

Ακόμα, όμως, και αν γίνει αυτό, με τον Παναθηναϊκό ποια θα είναι η εξέλιξη; Διότι απ’ το «τριφύλλι» έχουν πει πως δεν πρόκειται να παίξουν στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Πώς θα γίνει να αλλάξουν απόφαση;


Σχολιάστε εδώ